В парламента ще продължат опитите да се постигне консенсус за

...
В парламента ще продължат опитите да се постигне консенсус за
Коментари Харесай

Нов опит за консенсус за председател на НС

В Народното събрание ще продължат опитите да се реализира консенсус за ръководител на Народно събрание след миналите два дни на гласувания, които не доведоха до избор за високия пост.

48-ият парламент продължава да е без ръководител към този момент трети ден.

Днес народните представители още веднъж ще се опитат да реализират консенсус.

Новите номинации, направени през вчерашния ден, не доведоха до резултат.

Предложеният от ГЕРБ Вежди Рашидов самичък си направи отказ, а втората кандидатура на " Възраждане " - Цвета Ангелова не събра нужното болшинство. Балотажът сред двамата, събрали най-вече гласове - Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия също се провали, тъй като нито един не събра задоволително гласове, с цел да оглави Народно събрание.

Днес следва нова процедура и нови кандидатури или пък да бъде открита фигура, към която всички парламентарни групи да се обединят.

" Политическа партия от самото начало прави тези градивни стъпки. Просто се опитваме да приказваме с всички да се обединим към тези критерии, да се обединим към един претендент ", съобщи Кирил Петков.

" Лошата вест е, че още не сме го намерили. Надявам се утрото е по-мъдро от вечерта " - добави Асен Василев.

За такава упорстват и от " Български напредък ".

Междувременно, Демократична България не се отхвърлят от предлагането си за ротационно председателство на Народното събрание.

" Засега нямаме определен. Много се уморихте всички. Първата нощ, имате към този момент една хубава крачка към народна власт, хубаво е втората нощ отново да се наспиме, очевидно сте хора с характери, само че дано да са благородни задачите и характерите и по тази причина ви предлагам 10 часа на съвещание ", прикани най-възрастният депутат Вежди Рашидов с вяра третият ден от съвещанието да докара до развръзка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР