В парламента се състоя дискусия "Родителите, конфликтите, агресията и закрилата

...
В парламента се състоя дискусия "Родителите, конфликтите, агресията и закрилата
Коментари Харесай

Ще борят агресията с повече психолози в училищата

В Народното събрание се състоя полемика "Родителите, споровете, експанзията и закрилата на децата ".

Кръглата маса се организира по самодейност на Комисята по въпросите на децата, младежта и спорта. Участие взеха омбудсманът Мая Манолова, ръководителят на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, депутати, специалисти и психолози, работещи по проблемите, свързани с насилието и експанзията измежду подрастващите, съобщи кореспондент на Novini.bg

Председателят на Комисията Славчо Атанасов съобщи, че казусът с експанзията е доста огромен и дълги години не е решаван. Проблемът не може да бъде решен с магическа пръчка, това е резултат от 27 година безхаберие, акцентира Атанасов.

От Държавната организация за протекция на детето показаха данни за работата им по случаите на наставнически спорове през тази година, като подчертаха, че се следи тревожна наклонност на опазване на един релативно непрекъснат брой на случаите на деца, израстващи в развой на разлъка на родителите, при които децата се въвличат в разногласието. От Агенцията обявиха, че до този миг техните чиновници работят по над 11 000 сигнала на деца в риск в разнообразни посоки.

Психологът Иван Игов акцентира, че по тази тематика към този момент 20 година се работи и доста документи, направени от подобен вид полемики, залежават в чекмеджетата на разнообразни организации и министерства. Игов упорства да бъдат изменени образователните стратегии, защото те отблъскват учениците от просветителната система, да бъдат построени нови образователни здания, както и да има ясно разделяне на учениците на начално, главно и приблизително обучение.

Психологът изиска в едно образователно заведение да не учат повече от 500 възпитаници, с цел да може всички да се познават.

По време на полемиката стана ясно, че през актуалната образователна година се планува да бъде повишен броят на психолозите и педагогическите съветници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР