В парламента се провежда втора лидерска среща за бъдещия кабинет.

...
В парламента се провежда втора лидерска среща за бъдещия кабинет.
Коментари Харесай

Втора лидерска среща за бъдещите мнозинства. Пеевски отново е главно действащо лице

В Народното събрание се организира втора лидерска среща за бъдещия кабинет. Изненадващо на нея още веднъж основно настоящо лице бе глобеният по " Магнитски " народен представител Делян Пеевски.

Този път диалозите се водят в кабинета на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. В тях вземат участие обаче освен двете обединения зад бъдещия кабинет " Денков-Габриел ", само че и Движение за права и свободи. В кабинета са Кирил Петков, Христо Иванов, Николай Денков, Мария Габриел, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев. Разговорите бяха прекратени за малко, а към 15:20 още веднъж са възобновени, написа  OFFNews.

Рано тази заран, след като , се организира среща в кабинета на Движение за права и свободи. След двучасови диалози Мустафа Карадайъ разгласи, че са водени . Това е поврат в позицията му, защото единствено три дни по-рано той съобщи: " "  

Тезата, че се приказва за конституционна промяна, бе повторена от Йордан Цонев след края на втората среща. Любопитното обаче е, че през днешния ден се очакваше Николай Денков и Мария Габриел да връчат досието със структурата и състава на кабинета, а преди този момент да проведат и конференция, на която да разгласят имената на министрите публично. Вместо това обаче се водят интензивни диалози с Движение за права и свободи.
Според неофициална информация, която бе доказана от двама източници на OFFNews, може да има нови рокади в кабинета. Към момента се спори за номинацията на Емил Дечев като правосъден министър. Не се изключват и още рокади. Вчера националните органи на партиите в новата коалиция са утвърди вчерашния състав. Ако има още промени, което е все по-вероятно, не се изключва ново съвещание на Националните препоръки за прегласуване преди връщането на мандата.
Все още не е ясно дали мандатът ще бъде върнат изпълнен още през днешния ден, или в понеделник, когато изтича крайният период.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР