В парламента пламна разгорещена дискусия по предложените изменения и допълнение

...
В парламента пламна разгорещена дискусия по предложените изменения и допълнение
Коментари Харесай

Нинова брани децата от Истанбулската конвенция, джендър идеологията пълзи в света

В Народното събрание пламна разгорещена полемика по препоръчаните промени и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение на първо гласоподаване, вносени от Надежда Йорданова.

 

Иван Ченчев от Българска социалистическа партия сподели, че социалистите виждат в текстовете директна отпратка към Истанбулската спогодба.

" Най-много този план го поддържа Българския хелзинкски комитет “, посочи той. И прочете, че оттова са създали и предложение, да се размени понятието " фактическо общуване “, с понятието “лица в интимна връзка “, които касаело интимни партньрои, а по този метод се защитавали сътрудниците от друг и един и същи пол.

" Българска социалистическа партия пази християнството. Не пипайте българските деца! Не ги пипайте! “, отсече Иван Ченчев.

Скандалният някогашен началник на БАБХ Христо Даскалов взе думата. Той призна, че видял за първи път хомосексуалст през 1974 година в " двойката “ (не посочи тролей или автобус) в Стара Загора. И две години по-късно бил схванал, че хомосексуалистите, можело да си живеят обикновено като момченце и момиченце. Даскалов извади и някаква статистика съгласно която, 6% от популацията на Земята, били с хомосексуални пристрастености.

“Единственото хубаво нещо и се веселя е, че другият четвъртък, този парламент ще бъде разхлабен и този закон няма да може да мине на второ четене. Шест % са хомосексуалисти, другите 94% не знам по какъв начин се назовават. Очаквайте същинската Истанбулска спогодба по-късно “, сподели Георги Свиленски.

 

От " Възраждане “ се изрекоха остро против предложенията на Надежда Йорданова. Преди това тя съобщи, че те не включвали понятието за пол. С него се защитавали мъже, дами и деца от домашното принуждение. От " Възраждане “ обаче обявиха, че с тях се правил опит да се вкарат противоконституционни текстове, отвъхрлени от Конституционния съд.

Ивайло Папов съобщи, че с тях се целяло вкарването на опита на скандинавските страни, който е ориентиран против фамилията и фамилната институция. Колегата му Златанов пък назова вносителите еничари. Освен това те били първият удар против българското семейство. Йордан Иванов от Демократична България назова изявленията на " Възраждане “ политическа ирония. И изиска да разбере кои са текстовете, които съгласно тях, били противоконституционни.

 

" Няма нищо по-отвратително от принуждение върху жена, дете, в това число и мъж. Второ - всеки граджанин е свободен след 18 година да дефинира по какъв начин и с кого да живее. Декларирам тези две неща като изконни полезности за Българска социалистическа партия. Много се преплетоха тематиките за Закона за домашно принуждение и Истанбулската спогодба, съобщи Корнелия Нинова.

И продължи: " През 2018 година България беше избавена от Истанбулската спогодба с помощта на Българска социалистическа партия. И в красивите думи там против домашното принуждение и в красивите думи, импортиран от Демократична България, зад тях, се крият лицеприятни неща. Тихомълком, джендър идеологията пълзи в света, в Европа и към този момент е в България, в едни такива удобни закони “, съобщи в прочувствено изявление Корнелия Нинова.

“Няма в тази зала български политик, който да е бил подложен на по-голям напън от мен. Оказва се нечовечен напън върху мен от 5 години това нещо да се одобри в българския парламент. Пет преврата в Българска социалистическа партия съм претърпяла поради това! И няма в шестия път да натисна копчето и да поддържа този законопроект. Остана ни едно - фамилията и децата. Е, за тях ще се боря до дъно! “, приключи разчувствана Корнелия Нинова.

Демократична България и " Възраждане “ се хванаха за гушите поради текстовете на Закона. Хората на Костадин Костадинов заподозряха удар против фамилията, а него народен представител се провикна от трибуната: Еничари!

Стоян Таслаков съобщи, че от този закон ще завоюват само частните НПО-та, които ще се занимават с похищение на деца от фамилиите им, а финансирането на тези НПО-та, ще идва от държавния бюджет.

Искрен Митев от Политическа партия назова депутатите от " Възраждане “ шкембе патриоти и изиска депутатът Златанов да бъде изпъден поради вика си " Еничари! " към вносителите на измененията в Закона за домашното принуждение.

" Ако пъдя всички, ще останем по някои точки много камерен състав “, отговори му Никола Минчев.

Разправията продължи с цялостна мощ. " Хрантутници на непознати посолства и на непознати НПО-та. Човек, който цялостен живот е на хранилка на непознати НПО-та, да ми говорите тука, айде няма потребност “, скочи Цончо Ганев от " Възраждане “ на народен представител от Демократична България. Ганев се обърна и към Надежда Йорданова, че сипела неистини от трибуната и била вкарала този закон, който не била откраднала, а бил й даден.

Минчев изиска Ганев да приключи изявлението си, а той му отвърна, че имал още време. " За поредност от неприемливи изрази, изречени от парламентарната естрада, ви натрапвам наказване " забележка “ “, сряза го Никола Минчев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР