В парламента избухна пореден скандал, в който отново бе замесен

...
В парламента избухна пореден скандал, в който отново бе замесен
Коментари Харесай

Скандал в парламента. Гърневски към депутат от БСП: Дебил

В Народното събрание избухна следващ скандал, в който още веднъж бе забъркан депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. В знак на митинг ПГ на " Българска социалистическа партия за България " напусна пленарната зала, заяви Агенция " Фокус ".

Социалистите напуснаха, откакто председателстващият Емил Христов отхвърли да промени наказването на Спас Гърневски и да го в профил от съвещания на Народното събрание. Причината за настояването им бе фактът, че Гърневски назова " дебил " депутата от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.

Преди това Христов наказа Спас Гърневски и Павел Шопов с неодобрение.

" Ще санкционира господин Гърневски с неодобрение и господин Шопов за предизвикателното и неколегиално отношение към господин Гърневски ", сподели още Емил Христов. Той прикани Спас Гърневски да не стачкува против наказването си.

Емил Христов прекъсна изявление по метода на водене на Павел Шопов. Тъй като той отхвърляше да напусне трибуната, председателстващият го помоли да напусне пленарната зала, след което прикани квесторите да го изведат от залата.

От Българска социалистическа партия незабавно стачкуваха против решението на Христов.

Отказваме да продължим работата си при съществуването на Спас Гърневски - в случай че не бъде отхвърлен, Българска социалистическа партия ще се принуди да започва подписка за оставката на Емил Христов, разгласи националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев.

" Благодаря, че се пробвате да въведете ред, само че късно. Ние отхвърляме да продължим работата си при съществуването на Спас Гърневски в тази зала. Г-н ръководител, направих първата си процедура по метода на водене по-рано през пленарния ден и ви споделих, че мерите с двоен критерий. Сега отстранихте един депутат от съвещание, а депутат, който всички чухме, обиди ръководител на парламентарна комисия, и си призна за това, вие го наказахте с едно неодобрение. Самият вие би трябвало да дадете образец на всички народни представители, като накажете господин Гърневски с премахване от съвещание ", сподели още Ченчев.

Спас Гърневски е въплъщение на упадъка и падението на Народното събрание - желаеме отстраняването му най-малко от три пленарни съвещания, разгласи и заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

" Поведението на господин Гърневски не е за първи път в тази зала такова. Поведението на господин Гърневски е рецидив в пленарния живот в 44-ото Народно заседание. Неведнъж сме правили компромис и на председателски съвет за държанието на господин Гърневски и това, че му простите два-три пъти през днешния ден към този момент стигна своя връх, когато от място ясно и обществено всички го чуха, в това число и камери и медии да обиди депутат неведнъж, ръководител на парламентарна комисия ", сподели още Свиленски.

Не одобрявам ултиматумите на Българска социалистическа партия, отговори им Емил Христов от парламентарната естрада.

" Ще продължим работа. Аз към този момент съм взел решение и съм наложил наказванията, които смятам за нужни ", съобщи още Емил Христов.

" За едно и също нарушение не могат да бъдат наложени две санкции ", сподели Христов.

Той посочи, че Павел Шопов е бил отхвърлен, тъй като е пречел на естествената работа.

Самият Гърневски разгласи, че " никой не може да нарушава заповедите на държавното управление - другото е анахрия и в този случай комунистическа. "

" Направих съзнателно тази имитация, с цел да стане ясно, че по този начин както има заповед на министъра на опазването на здравето към всички българи, които сме длъжни да съблюдаваме тази заповед, реда в страната, реда в тези условия на пандемия. Тук трибуната на Народното събрание, която би трябвало да бъде стожер на този министър, на тази заповед, когато всеки ден се заразяват хиляди хора, когато всеки ден умират стотици хора, тук Народното събрание би трябвало да бъде знак за цяла България и за всеки българин. Тук мога да ви изброя половината през днешния ден или са без маски, или маските им са под носовете. Мастит професор излезе с маска под носа ", съобщи още Спас Гърневски.

" Г-н ръководител, от тук насетне българското Народно заседание със своето управление е длъжно да вкара стоманени ограничения. Не може през целия ден тук в тази зала да има човек без маска. Хора да си смъкват маските ", сподели още Спас Гърневски.

В последна сметка депутатите от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " напуснаха пленарната зала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР