В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали

...
В парламента има много добри професионалисти, но и случайно попаднали
Коментари Харесай

Румен Гечев: Хората да мислят като избират

" В Народното събрание има доста положителни експерти, само че и инцидентно попаднали хора. Затова гласоподавателите би трябвало да си отварят очите, когато избират, тъй като има хора, на които мястото им не е там.

Парламентарист, който и да е той, да прави подобен жест и то навръх 2 юни, не е редно. Разни хора, всякакви идеали ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител акцентира, че задачата на антикризисните ограничения е да се помогне на най-бедните, тъй че техният витален стандарт и покупателната им дарба да не паднат доста. И дефинира като неоснователни настояванията на работодателите и готовността им за митинги.

Когато стачкуват, би трябвало да съпоставим какво вършат нашите работодатели и какво в другите страни членки на Европейски Съюз. Българските работят с най-нисък налог върху облагата от 10%, с най-евтиния ток, най-евтината работна ръка, най-евтините горива. Въпреки това не са конкурентоспособни ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия.

Според него 0% Данък добавена стойност на хляба е добра мярка, която ще бъде усетена от потребителите.

" Би било по-добре да са по-целенасочени обезщетенията, никой не може да тропне на масата и да постанова на другите три сътрудници в обединението какво да стане. В стопанската система има един принцип - не трябва да се прави нещо, за което ще има по-големи разноски за надзор, в сравнение с, в случай че няма надзор ", разяснява националният представител.

Той посочи, че оставка на парламентарист не може да се желае, в случай че самичък не я подаде. Но изрази подозрение, че Ицо Хазарта би го направил.

Депутатът от левицата е оптимист, че актуализацията на бюджета може да бъде призната до края на юни. " Имаме неприятна процедура, когато бюджет е одобряван в 3-4 часа сутринта и се е работило по 2-3 дни непрекъснато. Ако се внесе при започване на идната седмица, има време да мине през всички комисии, да влезе на първо четене в Народно събрание, по-късно да има ремонти, и да бъде признат до края на юни. Така хората ще усетят обществения пакет ", съобщи Гечев пред Bulgaria ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР