В Парка на младежта (до Вазата) в Русе протестираха около

...
В Парка на младежта (до Вазата) в Русе протестираха около
Коментари Харесай

Русенски медици искат по-добър финансов резултат за своя труд

В Парка на младежта (до Вазата) в Русе стачкуваха към 200 медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, фелдшери, работещите в учебното и детско опазване на здравето, както и студенти от специалностите „ Медицинска сестра” и „ Акушерка” в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “.
Те желаят главните им хонорари да бъдат в размер на 2 пъти минималната заплата в страната, без разлика на здравното заведение, в което извършват професионалните си отговорности.
Галя Добрикова, старша акушерка, изрази своята и на сътрудниците си паника, че финансовото им заплащане е малко над минималната заплата в България. Тя добави, че специалността не е привлекателна за младите фрагменти. В някои отделения, заради липса на задоволително медицински личен състав мъчно се поставят нужните грижи за пациентите. Случвало се е медицински експерт да дава отговор за 20 заболели.
Татяна Атанасова – ръководител на Регионалната гилдия в Русе към Българската асоциация на експертите по здравни грижи, съобщи, че се постанова медиците да работят на няколко места за естествен живот, само че това в същото време води до неговото редуциране.
Студентка от компетентност „ Медицинска сестра” в Университета заключи нелицеприятната картина, че желае да работи по обичаната специалност, само че заплащането я стопира да практикува в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР