В парка на двореца „Врана“ Цар Симеон и Царица Маргарита

...
В парка на двореца „Врана“ Цар Симеон и Царица Маргарита
Коментари Харесай

Цар Симеон и царица Маргарита бяха домакини на ревю на традиционни костюми от 14 страни

В парка на двореца „ Врана “ Цар Симеон и Царица Маргарита бяха домакини на „ Art4diplomacy “-ревю на обичайни костюми от разнообразни страни.

Организатори на събитието са Посолството на Държавата Палестина и българската художничка Петя Илиева. Това е втората културна демонстрация в границите на плана „ Изкуство за дипломация “. Бяха показани национални носии от 14 страни, измежду които Палестина, Индонезия, Иран, Азербайджан, Индия, Мароко, Мексико, Куба, Судан, Япония и други Ревюто беше намерено от посланика на Палестина Н.Пр. доктор Ахмед Ал Мадбух, който изрече специфични благодарности на Цар Симеон, че е приел да бъде хазаин и почетен посетител на тази културна демонстрация, която способства за доближаването и взаимното опознаване сред обособените нации.

Събитието стартира с представянето на български национални носии от 6-те етнографски области от артистите на отбор „ Чинари “. Представителството на УНИЦЕФ взе присъединяване с костюми от Бурунди, Камерун и Уганда. На ревюто участваха посланиците в София на държавите-участнички, представители на Министерството на външните работи и на Дипломатическия институт.

Костюмите бяха показани под акомпанимент на обичайни музикални мелодии, присъщи за страните, от които са.

Организаторите имаха концепцията да покажат приликата сред другите национални носии и че макар разликите, всеки би могъл да открие нещо свое в костюма на другите.

В парка „ Врана “ бяха изложени и картини на художничката Петя Илиева. Събраните средства от дарения и продажбата на картини ще бъдат предоставени на болница за лекуване на Коронавирус 19.

След края на ревюто участниците си направиха фотоси за спомен с Царя и Царицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР