В парк „Росенец“ в Бургас, където вчера имаше протест на

...
В парк „Росенец“ в Бургас, където вчера имаше протест на
Коментари Харесай

Ето каква е обстановката днес в парк Росенец

В парк „ Росенец “ в Бургас, където през вчерашния ден имаше митинг на самодейността „ всеобщо вървене на охранителен плаж “ и конфликти с полицията, през днешния ден е умерено.

Плажът до лятната резиденция на Ахмед Доган е пусто и се веят няколко български флагове, осведоми бТВ.

Протестът беше проведен, откакто някогашният правосъден министър Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския стигна с лодка до плажа в парк „ Росенец “, само че беше изпъден от охранители на НСО.

Той трябваше да стартира в 11 ч. и концепцията беше до плажа, който е обществена държавна благосъстоятелност, да дойдат доста хора по суша и вода.

Симпатизанти на Движение за права и свободи обаче, пристигнали да защитят почетния си ръководител, изненадаха протестиращите и се настаниха към парцела на Доган малко след 9 ч.

Масово скупчване на симпатизанти на Движение за права и свободи в "Росенец "

За да не се стигне до конфликти сред тях и хората от самодейността „ всеобщо вървене на охранителен плаж “, полицията отхвърли да пусне хората от самодейността до плажа.

Към 12 ч. част от протестиращите взеха решение да пробият кордона от служители на реда и се стигна до напрежение и конфликти.

В последна смета кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден вкара протестиращите през обходен път до плажа.

В последна сметка двата лагера – симпатизантите на Движение за права и свободи и хората от протестната самодейност, нагледно си стиснаха ръцете.

Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден пък пое ангажимент да обезпечи комфортен достъп до плажа „ Росенец “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР