В Париж започна почетната церемония за 100-годишнината от края на

...
В Париж започна почетната церемония за 100-годишнината от края на
Коментари Харесай

В Париж започна церемонията за 100 годишнината от края на Първата световна война

В Париж стартира почетната гала за 100-годишнината от края на Първата международна война. Присъстват над 80 държавни и държавни ръководители. Сред тях е и българският президент Румен Радев.

Тази заран международните водачи се събраха дружно в Елисейския замък и потеглиха към Триумфалната арка, където към този момент тече церемонията.

Единствено американският президинт Доналд Тръмп избра да премине това растояние със специфичния автомобил, с който се транспортира в Париж. С него нощес е разговарял българският президент Румен Радев. Срещата се е състояла в музея Орсе, където международните водачи вечеряха дружно.

Този следобяд стартира международен конгрес замир, изявлението на българсикия държавен глава е планувано за края ден. По същото време в център на Париж е проведена многолюдна акция в символ на митинг против американския президент Доналд Тръмп, когато по стратегия той би трябвало да е напуснал към този момент града. 100 000 са мобилизираните през днешния ден служители на реда за сигурността в Париж.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР