В Париж започна мащабна операция по обезвреждането на бомба от

...
В Париж започна мащабна операция по обезвреждането на бомба от
Коментари Харесай

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

В Париж стартира огромна интервенция по обезвреждането на бомба от Втората международна война, оповестява в. " Локал ". Снарядът беше открит при строителни работи в северната част на френската столица – в региона на квартала Льо Шапел и предградието Сен Дени на 4 февруари.

 © Архив БГНЕС
Полицията заяви, че към 2000 души, живеещи в региона са били евакуирани като защитна мярка. Зоната е блокирана - не се позволяват коли, нарушен е графикът на полетите на летище " Шарл де Гол ", както и разписанието на влаковете " Евростар ".

Плановете на специфичния екип, който ще обезвреди бомбата, е снарядът да бъде спуснат в 7-метров бунар и тогава да бъде детониран. Ако всичко мине по проект, жителите ще могат да се завърнат по домовете си в неделя тази вечер. Всички евакуирани, които нямат родственици, при които да отседнат, са настанени във краткотрайни убежища.

Въпреки че по време на Втората международна война към Париж са пуснати над 2000 бомби, откриването на снаряд в самия град е извънредно рядко събитие, настояват специалисти. Последният сходен случай е от преди 16 години – през 2003 година снаряд беше открит на дъното на река Сена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР