В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност

...
В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност
Коментари Харесай

С бюджета на ДОО пенсиите са под прага на бедността

В парадоксалната обстановка сме държавното управление да дефинира предел на беднотия от 363 лева и минимална пенсия от 234 лева, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по бюджета на ДОО за 2020 година " Замислете се какво значи това. Правителството споделя: Не може да се живее с приходи под 363 лева “. В същото време споделя на тези хора: Еми добре, но вие би трябвало да го вършиме с 234 лева “, уточни още Нинова.

" Обсъждаме закон за бюджета на ДОО, който в частта си за пенсии касае 2 150 хиляди българи. Сигурно тези хора имат разнообразни партийни, политически убеждения и пристрастия. Общото сред тях е, че са работили 20-30 и повече години, дали са своя принос за създаване на стопанската система на България и своя застрахователен дан “, добави Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия години наред предлага преизчисляване на всички пенсии и попита за какво още веднъж парите от концесията на летище София не отиват в Сребърния фонд, а за покриване на задължения за БДЖ.

„ Между първо и второ четене ще внесем всичко това – аргументирано и финансово обосновано и морално, и заслужено изговорено. Въпросът не е единствено на скъпо или на ниска цена, а на правдивост към възрастните хора, които са дали своя принос за построяването на България и през днешния ден живеят мизерно “, уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

След единствено 2 часа диспути ръководещите си одобриха проектобюджета за ДОО. " Този бюджет не предлага нови политики, ограничения и решения и е копие на предходните бюджети на ръководството на Борисов от 10 години обратно ", безапелационен бе Георги Гьоков. С думите " Не може да преживяваш с 215 лева, когато да живееш са нужни 360 лева ", Крум Зарков изясни негативния си избор.

На нито един от въпросите не получи отговор и Надя Клисурска. Тя попита дали е обикновено майките да гледат децата си от 1 до 2 година с 12 лева дневно или пенсионерите с по 14-20 лева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР