В Папуа Нова Гвинея, Индонезия и Австралия живее най-опасната птица

...
В Папуа Нова Гвинея, Индонезия и Австралия живее най-опасната птица
Коментари Харесай

Знаете ли коя е най-опасната птица в света?

В Папуа Нова Гвинея, Индонезия и Австралия живее най-опасната птица в света - това е казуарът.

Тя е и третата най-голяма жива птица през днешния ден. Смята се, че най-ужасяващата гибел в дивата природа е тъкмо гибелта, породена от казуар. Гигантската птица има злобен манталитет и в случай че бъде предизвикана, тя атакува като рита с крайник или забива дългия нокът на междинния си пръст в жертвата си, с което му нанася остра рана и предизвиква постоянно гибел.

Въпреки това казуарът е единствената птица, опитомявана от локалните поданици като домашно животно преди идването на европейците в Австралия. Освен това странният жител на Австралия бяга с удивителна скорост от 50 километра в час, скача на височина от 1. 5 метра, плува чудесно и прекосява реките, даже излиза в океана.



Агресивното животно в действителност е много срамежливо към хората и бърза да се скрие преди индивидът да разбере, че е навлязъл в територията му. Цялото това необикновено несъгласие от обстоятелства основава голям интерес към огромната и малко позната отвън родините си места си птица. Днес се отглежда и в зоологически градини.

Еволюционната история на казуара, както и на останалите щраусови птици, не е добре проучена. Австралия оповестява за изкопаеми типове, само че това не е добре проучена зона и има опция фосилите да принадлежат на праисторическия Емуариус, който е бил първичен емус, наподобяващ казуар.

Казуарът е едра птица, която се крие в дълбоките елементи на гората. Женските са по-големи и по-ярко оцветени. Имат обагрена в яркосиньо шия и торбичка под клюна, която най-често е оцветена в алено. Оперението на птицата е черно.

Преди години гражданин на американския щат Флорида е станал жертва на един от личните си казуари, считани за най-опасните птици в света, осведомиха тогава международните медии. Инцидентът е станал, откакто неназованият мъж е паднал в стопанството си наоколо до Гейнсвил. Птицата се е възползвала от рухването му и го е атакувала, евентуално употребявайки дългите си 10 сантиметра и остри като кинжал нокти. Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно е умрял, оповестяват от пожарната работа на Алачуа.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР