В паниката да измести темата от скандалния разговор на Христо

...
В паниката да измести темата от скандалния разговор на Христо
Коментари Харесай

Борисов = Лукашенко? По-полека, де!

В суматохата да измести тематиката от скандалния диалог на Христо Иванов с индивида на СИК Димитър Ламбовски, градската десница измисли нова опорка: Борисов = Лукашенко. Протестърите на градската десница, провъзгласили се за новите управници на града Орлов мост, надраскаха измежду нощ с черни букви върху паметника на руската войска: Долу Бой/Лукашен/ко.

Ако бяха малко откровени в поддръжката си за опозицията на беларуския властнически държавен глава, щяха най-малко за час да спрат лайфовете си от хепънинга по жълтите павета и да пуснат злокобните митинги в Минск. Там милицията единствено първия ден арестува 300 и крепко преби стотици.

Ако бяха най-малко малко европейци, щяха да реалокират митинга си от триъгълника на властта под прозорците на посолството на Беларус. Така, както се случва от два дни на доста места в света.

Ако не се бяха вторачили в оставката на Борисов и Гешев, щяха да погледнат на Изток и да видят какво значи липса на народна власт в Беларус. Президент, изкарал пет мандата и назван за последния деспот в Европа, разчисти всички политически съперници преди изборите. Повечето ги вкара в ареста, други им взе страха и ги прогони надалеч от родината. Разгонваше с милицията всеки избирателен протест. В деня на изборите спря интернета. Арестува на улицата всеки публицист, който прояви по-голямо любознание за провеждането на вота.

Първите резултати от изборите демонстрираха, че Лукашенко печели с над 80 %, а главният му съперник – Светлана Тихоновска, дамата на известен блогър, който като разгласи, че ще се кандидатира, стремително попадна в ареста – има под 8 %.

Когато хората всеобщо излязоха на улицата, посрещна ги милицията с щитове и палки, а на назад във времето стоеше армията в очакване да се намеси. Всеки, гледал фрагментите от митинга в Минск, е видял по какъв начин палките удариха стотици протестиращи, а по-късно полицаите ги хващаха за ръцете и ги извлачваха до бусовете.

Снощи в Минск блокадите бяха на всички места. Но нямаше чисто нови палатки, запушили кръстовищата, в които да се слуша кънтри музика и да се раздават дъждобрани, нямаше факли, които да осветяват пътя на успеха по булеварди, по улиците нямаше среднощни разходки, тъй като протестиращите са бяха окупирали към бетонни пристройки, покрити с изкъртени дъски и откъснати плакати, а милицията ги обстрелваше с гумени патрони.

Децата и дамите стояха притихнали в домовете, гледаха по какъв начин армията се готви да окупира града и слушаха по малкия екран по какъв начин Тихоновска е в неопределеност. Днес тя излезе с послание, че е напуснала страната, тъй като страхът от бъдещето за фамилията й е по-голям от саможертвата в името на Беларус. Лукашенко пък изясни по какъв начин изборите били празник за народа, а някои го изпортили като го трансформирали в митинг.

Христо Иванов и компания, които са царе в измислянето на протестърски игри, в този момент би трябвало да дадат звук на идната: Открийте 10-те разлики сред България и Беларус. Но, несъмнено, те няма да го създадат. Защото тяхната игра е друга. След като Иванов се компрометира с връзки с мутрите, против които сякаш въставаше, в този момент включва дежурната им тъмносиня мантра – пердах до комунистите. Дали си дава сметка, че по този метод не вади очи на Борисов, а изписва вежди на Нинова?
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР