В памет на загиналите колеги за пета поредна година в

...
В памет на загиналите колеги за пета поредна година в
Коментари Харесай

Мотористи почитат загиналите си събратя с шествие във Варна

 В памет на починалите сътрудници за пета поредна година в цялата страна ще отбележим Деня в памет на починалите мотористи и в поддръжка на потърпевшите мотоциклетисти. На 27 септември 2020 година ще се съберем в доста градове на България и ще засвидетелстваме почитта и съпричастността си.

Тази годишна национална самодейност е инициирана от BMM (Българска Мотоциклетна Медия) и обществената мото акция Ние сме хора, не “донори ". Партньор е ГДНП - Министерство на вътрешните работи.

И на 27 септември 2020 година - за пети следващ път, ние отново ще се съберем - като съблюдаваме нужните противоепидемични ограничения. Защото, макар че тазгодишният мото сезон е много къс, всички ние още веднъж дадохме жертви. Отново загубихме братя и сестри. Отново значително мотоциклетисти пострадаха (някои от тях доста сериозно).

Няма да разясняваме аргументите за случаите. Колкото и да ги разнищваме, нито ще върнем животите на починалите си сътрудници, нито ще върнем здравето на потърпевшите при катастрофи… Но на 27 септември 2020 година отново ще засвидетелстваме уважението си и към едните, и към другите. Ще покажем, че всички те са в сърцата ни и ще помогнем на който и с каквото можем - даже и единствено морално. Ще дадем сили на околните им - тъй като тяхната борба е и наша борба, тяхната тъга е и наша тъга!

В памет на починалите сътрудници, в съпричастие с потърпевшите спокойно, добродушно и с почит в цялата страна още веднъж:

- ще фокусираме по съответен метод вниманието на всички участници в пътното придвижване върху нас - мотористите;

- ще дадем своя дан за по-голяма приемливост на пътното платно и за понижаване на експанзията по пътя;

- ще покажем, че ние - мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното придвижване.

До момента 28 български града за декларирали присъединяване в отбелязването на Деня в памет на починалите мотористи и в поддръжка на потърпевшите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Балчик, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Каварна, Козлодуй, Нова Загора, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра,  Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шабла, Шумен и Ямбол.

В София събитието ще се организира на 27 септември 2020 година, от 11.15 часа пред Националния исторически музей в кв. “Бояна ".

В Пловдив на 27.09 мото общността ще се събира още от 10:00 пред клубната къща на VAGABONDS MC. Два часа по-късно е стартът на почетната мото обиколка из града - бул " България " - колетото на Панаира - бул " Цар Борис III Обединител - Сточна гара - Централна гара - бул. " Васил Априлов " - клубната къща на VAGABONDS MC. Свещеник ще обслужи молитва

Мото шествие ще има и в Асеновград. В 11:00 на 27.09 те ще се съберат в къщата на HELLS ANGELS MC ASENOVGRAD. Около 12:00 всички в стройна мото колона ще потеглят към Бачковския манастир, с цел да възпламенят по свещичка. След това се връща  та в Асеновград - клубната къща на TORNADO MC.

В морската ни столица отбелязването на Деня ще бъде в два следващи дни. В събота, 26 септември 2020 година, варненските сътрудници за следващ път ще се обединят и безплатно ще дарят кръв, сподели Джако Лазаров. И добави:  " За пета поредна година още веднъж ще се съберем в разнообразни градове на България; спокойно, добродушно и с почитание ще покажем съпричастността си към околните на починалите и към потърпевшите наши сътрудници. "

Всички, които желаят, могат да отидат в Районния център за трансфузионна хематология (Варна, бул. “Цар Освободител " 100) и от 10.00 до 14.00 часа с кръвта си да оказват помощ на нуждаещите се от кръвопреливане. И дано не забравяме, че измежду нуждаещите се има (или ще има, за съжаление) и потърпевши мотоциклетисти.

А на идващия ден: 27.09.2020 година, с цел да уважи паметта на починалите братя и сестри, варненското мото общество ще се събере в 12.00 часа на (бившата) Циркова площадка. От клубната къща  ще тръгне мото колоната за почетната обиколка на града. В 13:00 мото шествието ще потегли към лобното място на Бате Чочо.

Мото шествието ще приключи там, откъдето е почнало - на Циркова площадка, с разпределяне на курбан за здраве.

В Бургас стартира на 12:00 на Пантеона. Ще бъде обслужена заупокойна молитва

Всички искащи - мотористи и не-мотористи, които желаят да засвидетелстват почитта и уважението си към починалите ни сътрудници, са добре пристигнали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР