В пълно единодушие съдийската колегия избра Александър Ангелов за следващ

...
В пълно единодушие съдийската колегия избра Александър Ангелов за следващ
Коментари Харесай

Новият шеф на районния съв в София неочаквано събра всеобща подкрепа

В цялостно единогласие съдийската гилдия избра Александър Ангелов за идващ ръководител на най-големия съд в страната - Софийския областен съд (СРС). Кандидатите за поста бяха двама. Другият кандидат - Петър Савчев не получи нито един глас в своя поддръжка. Той обаче съобщи, че остава със самочувствието, че е съдействал за избора на сътрудника си, като е обезпечил състезателност на процедурата.

Рядкост в практиката на съдиюйската гилдия е да взима решения с цялостно единогласие.

Ангелов бе подсилен и от съвсем всичките си сътрудници в СРС по време на общото им заседание преди избора в правосъдния съвет през днешния ден. При разискването на двете кандидатури през днешния ден се разбра, че Ангелов е получил към 80 гласа, до момента в който Сачев е имал шест в своя поддръжка.

Избраният за нов началник на най-натоверения съд в страната е арбитър в него от 2011 година, като до 2016 година е бил командирован от съда в Монтана. След като печели конкурс, е назначен за титуляр. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи, и е работил като контрольор, след което се е дипломирал по право в Югозападния университет " Неофит Рилски ". Магистър е и по финанси във Великотърновския университет " Св.св. Кирил и Методий ".

В момента съдът се управлява от краткотраен ръководител - досегашният прокурор Стефан Милев, откакто предходната година административният началник Методи Лалов подаде оставка в символ на противоречие с политиката на съвета. Първият опит за избиране на правоприемник на Лалов се провали поради липса на претенденти. Сега обаче Ангелов бе подсилен от всички членове на съвета.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР