В пълна мистерия е забулена съдбата на Владимир Славов-Иширковеца. В

...
В пълна мистерия е забулена съдбата на Владимир Славов-Иширковеца. В
Коментари Харесай

Ключовият свидетел по мегаделото Белнейски изчезва мистериозно след среща с руснаци

 В цялостна тайнственост е забулена ориста на Владимир Славов-Иширковеца. В колата на именития разбойник са открити 4 литра от кръвта му, само че тялото му липсва и до момента. За последно Славов е видян на 5 септември 2015 година в родния си град Силистра. Обявен е за търсене с жълта бюлетина на Интерпол за изчезнали хора.

Митичният престъпник от 90-те е лежал в пандиза няколко пъти, в това число и за бомбен атентат против прокурор Румен Атанасов. Името му нашумя, откакто става основен очевидец по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Иширковеца се яви в процеса и даде показания против единствения обвинен за двойното закононарушение Лазар Колев, който му е съкилийник.

" Той се разкая пред мен в миг на меланхолия и призна за убийството. Едното момиче е било оставено в офис на вуйчото на Лазар - Паун Лазаров. Не персонално при него, а при негов прочут ", описа Иширковеца по време на мегаделото за двойното ликвидиране, оповестява " България Днес ".

Славов разкрива, че първоначално считал, че Лазар Колев е наклеветен за гибелта на Росица и Христина Белнейски и доказателства в тази ситуация липсват. Впоследствие при разходки на карето в ареста Лазар му признал, че всичко станало инцидентно. Разказал му по какъв начин минавал около заведение в Пазарджик и качил двете девойки на стоп. Разбрал, че били " наши девойки ", което значело, че ставали за любовна случка. Колев бързо открил контакт с тях, схванал, че са сестри. По-малката зарязал в офис или постройка на вуйчо му. Казал също, че е останал с по-голямата, имал полов контакт с нея, само че тя не могла да издържи и по тази причина станала белята. Той самият бил много пийнал и стигнал до прекаленост. Росица скочила в придвижване от автомобила му и се пребила. Понеже бил пийнал, Лазар Колев не могъл да я задържи. Той не разказал детайлности за това какво се е случило след това, само че добавил, че се наложило затова да бъде умъртвена и по-малката сестра. Когато Лазар се напивал, имал навика да контактува " нетрадиционно " с дамите - и с двете имал анален и вагинален контакт. Нямало очевидци и никой не видял. Взел бил ограничения, с цел да няма биологичен материал от него по двете деца. Почистил колата и я продал. Взел ограничения и за телефона. Това Иширковеца споделя в съда, че му изповядал обвиненият за двойното ликвидиране.

След показанията на Владимир Славов и събраните по делото доказателства Лазар Колев бе наказан. През май 2014 година Върховният касационен съд го наказа с доживот зад решетките.

Само година по-късно, през септември 2015 година, полиция открива изоставена кола на пътя Силистра - Шумен. В автомобила има към 3-4 литра кръв. ДНК разбор демонстрира, че тя е точно на Владимир Славов. Мистерията се заплита още повече, тъй като трупът му не е открит. Експерти са безапелационни, че количеството кръв, което е попило в седалките на колата и е разлято по пода, е голямо и човек не би могъл да оцелее, в случай че изгуби толкоз кръв.

Владо Иширковеца е видян за последно на 5 септември 2015 година в родния си град Силистра, излиза наяве по време на следствието. Обявен е за търсене с жълта бюлетина в Интерпол, само че до този миг не е открит - нито жив, нито мъртъв.

По време на издирването на разпит е подложен 63-годишният тогава Манол Костадинов. Мъжът е съгражданин и дълготраен другар на Иширковеца. И двамата са в бизнеса с източването на карти от банкомати и даже са лежали дружно в италиански арест. Според Манол приятелят му Владо Ишириковеца е имал среща с руснаци или молдовци. Щял да им продава програмен продукт, който се употребява за скимиране на дебитни и кредитни карти. Сделката била за доста пари. Кои са купувачите, с които се е срещал Иширковеца, по този начин и не излиза наяве.

Владо Иширковеца излиза за последно от Централния софийски затвор през 2010 година След това заживява в София. Решава да се занимава с по-интелигентни закононарушения - източване на банкови карти, споделя самият той пред другари.

В началото на 2011 година отпътува за Италия. През май същата година полицията в Козенца нахлува в апартамент, за който има информация, че се употребява като обществен дом. Арестувани са Владимир Славов, тогава на 49 година, Манол Костадинов, на 59 година, Деливер Бейкиров от Главиница на 57 година, Стефан Съботинов на 52 година и 40-годишният Евгений Георгиев.

Иширковеца е разгласен от полицията в Козенца за водач на бандата за трафик на дами. В атакувания апартамент са открити и голямо количество пластики, компютри и друго електронно съоръжение. Имало още скенери, мобилни телефони. Интерес на проверяващите провокирал и съвременен програмен продукт за скимиране на карти, евентуално от същия вид, който Иширковеца се опитал да продаде на руснаците, с които имал среща в края на 2015 година

Престъпната кариера на Иширковеца стартира с трафик на крадени коли от Западна Европа към някогашните руски републики. Занимава се с рекет, побоища, трафик на проститутки, обири, грабежи, подправена валута, източване на Данък добавена стойност с подправени фактури. Последната му присъда, която излежава в България, е поради бомбен атентат против окръжния прокурор на Силистра Румен Атанасов през 2000 година Иширковеца е лежал в съвсем всички затвори в България.

Славов е висшист. След като излязъл от пандиза през 2010 година, се оженил за германка. Оттогава фамилното му име е Славов-Сварт. Приятелите му го разказват като жесток, само че в това време съобразителен и образован.

Прякорът Иширковеца идва от името на селото, откъдето е родът му - Проф. Иширково. Родителите му били учители. Баща му е бил кмет на селото. Единият му чичо пък е някогашен началник на Министерство на вътрешните работи в Силистра от 60-те до началото на 80-те години на предишния век. Другият е почитан доктор невролог.

Владимир Славов е израснал в Силистра, само че е роден в Дулово. Учил е в спортното учебно заведение в Русе, профил битка. Изкарал Школата за запасни офицери в Плевен. Има и висше обучение - застрахователно и банково дело, приключил е Стопанската академия в Свищов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР