В Пакистан 44-годишен местен жител е отвлякъл 13-годишно момиче от

...
В Пакистан 44-годишен местен жител е отвлякъл 13-годишно момиче от
Коментари Харесай

44-г. мюсюлманин открадна 13-г. християнка, застави я да се омъжи за него и да смени вярата си

В Пакистан 44-годишен локален гражданин е отвлякъл 13-годишно момиче от християнско семейство, принудил я е да се омъжи за него, да промени вярата и да одобри исляма, оповестява "Дейли Мейл ".

Отбелязва се, че отвличането е осъществено на 13 октомври, а два дни по-късно мъжът е показал удостоверение за брак, в което се показва, че момичето е на 18 години и е трансформирала вярата си по лична воля. Твърди се, че момичето се е пробвало да избяга при майка си по време на процеса, само че новият й брачен партньор я е задържал.

Заради този случай са зародили митинги в Карачи - родния град на отвлечената. Съдът обаче е признал брака за легален.



„ Това е печално, тъй като пакистанската полиция и съдилища не съблюдават личните си закони и също по този начин подценяват интернационалните стандарти, изключително в случаите на наложително отношение и насилствен брак, даже във висшите съдилища “, декларирал е Насир Саид, шеф на Центъра за правна помощ, подпомагане и урегулиране.

Както осведоми изданието, съгласно статистиката 21 % от пакистанските девойки се женят преди 18-годишна възраст. Много родители имат вяра, че девойките би трябвало да се оженят незабавно щом доближат полова зрялост.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР