В ОУ „Христо Ботев“ – Мездра по атрактивен начин беше

...
В ОУ „Христо Ботев“ – Мездра по атрактивен начин беше
Коментари Харесай

Мездренско школо отбеляза Деня на Земята с полет на жеравите

В ОУ „ Христо Ботев “ – Мездра по атрактивен метод беше маркиран Международният ден на Земята, който тази година протича под мотото „ Нищо в природата не съществува единствено “.
В обичания на доста възпитаници от учебното заведение кабинет 303, построен и обогатен с разнообразни сбирки от естествения свят от уважавания учител по биология (вече пенсионер) госпожа Лилия Коловска, се организира забавна среща. Г-жа Коловска посредством презентация и сказка поведе младите природолюбители от VI “А “ и VI “Б “ клас с учител по биология Галя Петкова по приказния път на жеравите. Раздаде на децата алегорични хартиени жерави за здраве и шанс и показа с присъстващите думите на Бърнард Шоу: „ Научихме се да летим в небето – като птици. Научихме се да плуваме в океана – като риби. Сега остана да се научим да живеем на земята – като хора. “
„ Природата не търпи да бъде подценявана и прекроявана – сподели в умозаключение госпожа Коловска. Всеки един опит да се намесим в естествените закони води до нарушение на нейната целокупност, подреденост и естетика “.
Запомнящата се самодейност е част от поредицата мероприятия, отдадени на 90-ата годишнина от основаването на ОУ „ Христо Ботев “ - Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР