В отворено писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова Спаси София,

...
В отворено писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова Спаси София,
Коментари Харесай

"Спаси София" видя аматьорски начин на работа при ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

В отворено писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова " Спаси София ", " Велоеволюция " и Съюза на урбанистите в България показаха възмущението си от ремонта на бул. " Патриарх Евтимий ". Забележките им бяха ориентирани към новата маркировка в сектора от бул. " Витоша " в посока бул. " Прага ". Тя е сложена, откакто неотдавна бяха отстранени оттова загражденията при градежа на третата метролиния.

Местата за паркиране са обрисувани с размери за камион или за две коли една зад друга. От Столичната община обясниха пред " Дневник ", че това е направено по условие на КАТ. Целта била в бъдеще сред тротоара и тези паркоместа да се прокара велоалея.

" Призоваваме и чакаме госпожа Фандъкова, неотложно да насрочи нова среща на работната група, на която да се разиска и откри дефинитивно, дейно и функционално решение за осъществяване на бул. " Патриарх Евтимий ". Настояваме кмета персонално да води съвещанието, с цел да се избегне досегашната процедура на вдишване на задължения, които никой в Столичната община няма желание да извърши. Този аматьорски метод на работа изрично би трябвало да бъде преустановен ", написа в писмото на трите организации.

От " Спаси София " напомнят, че още през 2018 година планът за ремонт на булеварда е бил обсъждан на специфична работна група. Тогава е реализирано единодушие, че е уместно по цялата дължина на булеварда да има бус лента, двупосочна велосипедна алея, две ленти за придвижване и една за паркиране.

" Неприятно сме сюрпризирани от следващата сериозна неточност, позволена от администрацията. Вместо да дава положителни други възможности за напредване с градски превоз и велосипед, най-замърсената столица в целия Европейски Съюз продължава да се грижи единствено за колите. Това е неприемливо, по тази причина упорствам за незабавна смяна на плана и вдишване на персонална отговорност на чиновниците, одобрили това ", съобщи самостоятелният общински консултант Борис Бонев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР