В отворено писмо до правителството и в частност здравното и

...
В отворено писмо до правителството и в частност здравното и
Коментари Харесай

Собственици на образователни центрове плашат: Ще спрем да плащаме данъци и осигуровки

В отворено писмо до държавното управление и в частност здравното и просветителното министерство притежатели на просветителни центрове, занимални и школи упорстват за държавно обезщетение от 80% поради последната заповед, с която краткотрайно се не разрешава активността им у нас. Причината за затварянето им е епидемията от COVID-19.
От бранша заплашиха, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, притежателите на обектите ще спрат заплащанията на осигуровки и налози за интервала, в който са затворени. Настояват още детските просветителни центрове и школи да не приключват активността си.

Ето и цялото писмо:

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
ДО: МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: ПРОФ. Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ, МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЕ ДО: МИНИСТEРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ, МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас като притежатели на частни школи, занимални и просветителни центрове за работа с деца. Затягането на ограниченията, още веднъж, обрича всички притежатели на горепосочените заведения на банкрут. Цялостното затваряне на страната през март 2020г. докара до ръба на оцеляването огромна част от притежателите на заведения за работа с деца.

Държавата НЕ подкрепя по никакъв метод притежателите на школи, занимални, образователни центрове. Въпреки това, всички ние показахме, че сме съзнателни жители на тази страна, плащайки почтително отговорностите си –осигуровки, налози, такси, заеми.Разрешението да правим своята активност е от основно значение,за да запазим бизнеса си, основан с изключителна обич, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които поносим. Стремежът ни закачество ни дава опция да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и учебните заведения (от 4 до 10 деца).Спазваме хигиеничните правила.Всички представени проучвания досега не показват децата като разпространители на вируса. Дори тъкмо противоположното. В огромна част от учебните заведения занималните, след образователните занятия са образувани от възпитаници от разнообразни паралелки. В тази връзка поражда въпросът: Защо в учебно заведение е разрешено смесването на възпитаници от разнообразни паралелки, а със същият мотив се затварят езикови и други школи,и просветителни центрове? Не води ли това до дискриминация и друго отношение към общински и частни образователни заведения?

Голяма част от родителите са избрали нас, тъй като желаят присъствена форма на образование. Дистанционната форма не е решение в дълготраен проект.Настояваме детските просветителни центрове, занимални, школи, да НЕ приключват активността си.В противоположен случай ще бъдем изправени пред банкрут. Колкото и дребни да сме, ние плащаме налози и осигуровки на страната. Желаем да ни се даде правото да работим!

Ако това право ни бъде отнето НАЙ-КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ, че ще пристъпим към следните протестни дейности:

1. Спиране на заплащанията на осигуровки за интервала, в който сме затворени.

2. Спиране на заплащанията на налози за интервала, в който сме затворени.

3. Настояваме да бъдем обезщетени за интервала, в който сме възпрепятствани да работим с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, цивилен и контракти за ръководство и 80% от наемите на пространствата, които използваме
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР