В отворено писмо до държавни и местни контролни органи жителите

...
В отворено писмо до държавни и местни контролни органи жителите
Коментари Харесай

Жителите на генералтошевския квартал с натровена вода търсят съдействие от държавата

В отворено писмо до държавни и локални контролни органи жителите на квартал „ Пастир “ в Генерал Тошево упорстват за бързи и съответни ограничения за решение на казуса с отровената с пестициди питейна вода. Те напомнят, че случаят със замърсяване на питейната вода в квартала е от 25 април и към момента не е решен. Настояват резултатите от пробите да бъдат оповестени на страниците на ВИК – Добрич, на РЗИ – Добрич, на община Генерал Тошево, както и на осведомителното табло на кметството в квартала. Искат също да бъдат оповестени ограниченията, които се вземат за пречистване на водопроводната апаратура, и упорстват за точна дата за възопновяване на водоподаването като предизвестяват, че няма да одобряват отговор от вида „ в най-кратки периоди “.
Повече от две седмици 400 поданици на „ Пастир “ са без вода, откакто локален фермер е изпуснал пестициди в канализацията. Битовите потребности на хората към момента се вземат решение с водоноски, само че обезпечената течност не е годна за консумация от хората. В отвореното писмо до институциите те показват, че 400 души, които бедстват са съзнателни данъкоплатци и обезпечават заплатите на държавните чиновници от Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването, ДЗК, Комисията за енергийно и водно контролиране и община Генерал Тошево.
На среща при регионалния шеф на Добрич шефът на РЗИ доктор Светла Ангелова е уведомила, че към момента химичните субстанции във водата са над минимума и е издадено наставление на ВиК – Добрич. Направените проучвания на водата в квартала са посочили, че от четирите дейни субстанции, единствено при едно е открита по-ниска централизация от оптимално допустимата. Едва когато лабораторните проби потвърдят валидност на водата, тя ще бъде пусната във водопроводната мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР