В отсъствието на Мая Манолова градската организация на БСП в

В отсъствието на Мая Манолова градската организация на БСП в ...

БСП подкрепи Манолова за кмет на София и заговори за обединение с десните срещу ГЕРБ.В отсъствието на Мая Манолова градската организация на БСП в София подкрепи кандидатурата й за столичен кмет, а лидерът на социалистите в града Калоян Паргов призова въпреки различията градската десница да я подрепи на евентуален балотаж с кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В подкрепа на кандидатурата гласуваха 142 социалисти, а двама се въздържаха.

"Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли", обяви Калоян Паргов пред делегатите на конференцията на "Позитано" 20 днес.

Според него симпатизантите на "Демократична България" ще се окажат решаващи за балотажа в София. Той каза, че въпреки различията БСП и десницата имат еднакви виждания срещу корупцията, за управлението на трафика и за мерките срещу мръсния въздух. По думите му след изборите в общинския съвет заедно многат да направят мнозинство, което да е алтернатива на ГЕРБ.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче постави условия за подкрепата за кандидатурата на Манолова - да приеме платформата на социалистите и да защитава мерки като почистването на столицата да се поеме от общинско дружество, да се пуска по-често зелен билет в градския транспорт, да има общински жилища за бедни семейства и др.

Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (89)

Източник: dnevnik.bg