В отсъствието на Мая Манолова градската организация на БСП в

...
В отсъствието на Мая Манолова градската организация на БСП в
Коментари Харесай

БСП подкрепи Манолова за кмет на София и заговори за обединение с десните срещу ГЕРБ

В отсъствието на Мая Манолова градската организация на Българска социалистическа партия в София поддържа кандидатурата й за столичен кмет, а водачът на социалистите в града Калоян Паргов прикани макар разликите градската десница да я подрепи на възможен балотаж с претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В поддръжка на кандидатурата гласоподаваха 142 социалисти, а двама се въздържаха.

" Убеден съм, че никой в тази зала няма подозрение, че единствената опция, посредством която можем да нанесем решителен удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да създадем пробив в столицата. Манолова има капацитета да активизира гласоподаватели, които до момента не са ни подкрепяли ", разгласи Калоян Паргов пред делегатите на конференцията на " Позитано " 20 през днешния ден.

Според него симпатизантите на " Демократична България " ще се окажат решаващи за балотажа в София. Той сподели, че макар разликите Българска социалистическа партия и десницата имат идентични визии против корупцията, за ръководството на трафика и за ограниченията против мръсния въздух. По думите му след изборите в общинския съвет дружно многат да създадат болшинство, което да е опция на ГЕРБ.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова обаче сложи условия за поддръжката за кандидатурата на Манолова - да одобри платформата на социалистите и да пази ограничения като почистването на столицата да се поеме от общинско сдружение, да се пуска по-често зелен билет в градския превоз, да има общински жилища за небогати фамилии и други

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (89)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР