В отложена среща от първия кръг в Националната волейболна лига,

...
В отложена среща от първия кръг в Националната волейболна лига,
Коментари Харесай

Марица загрява за ВакъфБанк с мач срещу Левски

В отсрочена среща от първия кръг в Националната волейболна лига, Марица (Пловдив) посреща Левски (София) в зала Колодрума на следващия ден вечер, 17 декември, от 18:00 б.в. Двубоят сред актуалните шампионки и вицешампионки на България е и последният от програмата на първия полусезон в шампионата, както и финален тест за готовността на Жълто-сините за огромния им конфликт с първенеца на света и на Европа ВакъфБанк (Истанбул) в четвъртък.

С петъчната си победа в Казанлък Марица към този момент си обезпечи позицията на есенен отличник, само че несъмнено ще направи всичко допустимо против Левски да реализира седмата си поредна чиста победа от началото на сезона в НВЛ, с което да “зимува” на върха с съвършен актив без нито един изгубен гейм и да се отдалечи още от своите преследвачи в класирането, сред които са и Сините от София.

Волейболистките на Левски ще дойдат в Пловдив, окрилени от чистата си победа във значимото за тях и по този начин наречено “вечно дерби” със съгражданките си от ЦСКА (София). В петък, като посетители в зала Васил Симов, Сините надиграха Червените с 3:0 гейма, като доста мощно се показа младата националка Моника Кръстева. Тя стана топреализатор с 18 точки и е най-резултатната волейболистка в лигата от началото на сезона до момента с общо 90 точки. Именно от нея Жълто-сините могат да чакат най-големи главоболия в понеделник вечерта. Статистически, Левски разполага и с най-ефикасното посрещане всред всички тимове в НВЛ, като някогашната състезателка на Марица Вангелия Рачковска и нейната съотборничка Мария-Катерина Петкова са на първо и трето място в индивиуалната класация на този детайл, надлежно с 44% и 42% положително посрещане.

Съставът на терньора Радослав Бакърджиев е бетониран на третата позиция в класирането за полусезона, с четири победи, 12 точки и 14:6 гейма от шест изиграни срещи. При какъвто и да е резултат от гостуването си на Марица, Левски не може да изпревари втория Берое (Стара Загора), който е с шест победи и 18 точки, и не може да бъде изпреварен от четвъртия ЦСКА, който също е с четири победи и 12 точки, само че с геймов актив 12:12.

Съдии на мача Марица – Левски ще бъдат Янчо Станков от Кърджали и Стелян Дончев от Пазарджик.

Официалният видеоканал на Марица в YouTube ще излъчва онлайн дуела за тези, които нямат опция да бъдат на трибуните в зала Колодрума. Както нормално, уеб сайтът на клуба пък ще наблюдава развоя на резултата със статистика онлайн тук .

Билети за мача
Пряко онлайн предаване
Резултат онлайн
Национална волейболна лига 2019 – стратегия, резултати, класиране
Марица – Левски като събитие във Фейсбук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР