В отлично настроение и в добра кондиционна форма са част

...
В отлично настроение и в добра кондиционна форма са част
Коментари Харесай

Българските бойци в топ форма преди второто издание на SENSHI

В чудесно въодушевление и в добра кондиционна форма са част от българските бойци, които ще вземат участие във второто издание на професионалните бойни церемония вечери SENSHI. Атрактивното бойно събитие следва на 20-ти април от 19:00 часа в столичната зала „ Арена Армеец “, а билетите са към този момент в продажба.

Шестима от най-хубавите родни състезатели по кикбокс и муай тай се включиха в първата публична конференция преди галата. Деян Топалски, Атанас Божилов, Антон Петров, Богдан Шумаров, Николай Йоргов и Петър Стойков седнаха зад микрофоните в зала „ Родина “ на националния стадион „ Васил Левски “. Водещ на конференцията бе журналистът от уеб страницата Boec.BG Борис Тонев.

Всички присъстващи се сплотиха към мнението, че предстоят едни доста съществени и оспорвани борби, а противниците им са най-висока класа състезатели. Освен това всички те споделиха, че подготовките им са минали по проект и сега се намират в отлична физическа форма.

На SENSHI на 20-ти април ще забележим две борби за интернационалните пояси – Световната и Европейската купа на WAKO PRO. Главната и последна среща за вечерта ще бъде сред капитана на националния тим по кикбокс Атанас Божилов против Макс Сподаренко от Беларус. Двамата ще спорят за Световната купа на WAKO PRO в категория до 71,800 кг.

„ Гледах го, само че се и познавам с него. Засичали сме се на огромни шампионати. Той има доста оценки. Видях му мощните страни. Може би това е най-сериозният ми съперник, който съм имал до момента. Подготвил съм се по проект. Тренирах доста за този мач “, съобщи състезателят на бургаския клуб „ Самурай “.

В подглавната среща различен българин – Деян Топалски, също излиза за пояс – Европейската купа на WAKO PRO в категория до 88,6 кг. Противникът му е Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина.

„ Чудесно се усещам. 100 % съм подготвен за срещата и към този момент нямам самообладание. Крънич има много мачове в интернет, които съумях да изгледам. Почти всички са от международни и европейски шампионати. Смея да кажа, че съм го разучил “, съобщи от своя страна 11-кратният първенец на България по кикбокс и ММА.

Специално за SENSHI в България идва холандската легенда и един от най-хубавите кикбосьори в света за всички времена Петер Артс, който ще докара със себе си четирима от своите бойци. Един от тях е Иляс Букаюа, който ще излезе в категория 72,500 кг против огромния гений на страната ни Богдан Шумаров.

„ Всички сме гледали Петер Артс, като съм бил дребен не съм очаквал, че ще се изправя против негово момче. Това е чест за мен. Винаги съм стимулиран, тъй като единствено с това се занимавам. Сега е моето време. Трябва да натрупвам опит и да се развъртвам. Чувства се пресен, макар че в границите на два месеца излизам за четвърти път. Напоследък играя най-вече с по-ръстови съперници, само че аз пък съм по-здрав физически “, разяснява Шумаров, който е играч на варненския клуб „ БОИЛ “ и има европейска купа по кикбокс за дилетанти и експерти.

Срещу сериозен войник от школата на Артс ще би трябвало да се изправи и Николай Йоргов. Състезателят на столичния клуб „ Армеец “ ще се бие с холандеца Томас Дуве в категория 80 кг. Българинът, който има оценки още в карате киокушин и муй тай, и взе участие в първото издание на SENSHI, отзвайки своя съперник с нокаут, в този момент бе сбит и безапелационен: „ Отново ще се стремя към нокаут. Смятам, че съм по-добре физически от противника ми и мисля да го пречупя. “

Единствената борба по муай тай на SENSHI ще е сред най-хубавия ни представител в този спорт Антон Петров и гръка Танасис Кукуфикис. „ С него сме имали мач през 2014 година, тогава го победих във втория рунд. Виждам, че оттогава много си е трансформирал равнището “, уточни Петров. Двамата трябваше да излязат на кръга в първото издание на галата във Варна, само че българинът се контузи по време на подготовката. „ Контузията ми мина, към този момент съм подготвен. Чувствам се в супер форма “, уточни още Петров.

За пръв път на професионална бойна церемония вечер по кикбокс и муай тай ще има и четири доста атрактивни дуела по карате киокушин. Те ще се играят по разпоредбите на KWU International Professional League в 3 рунда по 3 минути (фул контакт карате киокушин с удари в главата). В една от тях Петър Стойков ще се изправи против руснака Омар Магомедов в категория до 70 кг. „ Наблюдавах му няколко срещи. Знам, че е упражнявал в доста добра съветска школа. Но и аз се сготвям доста съществено и ще стане забавна борба “, показва Стойков.

SENSHI 2 е на 20-ти април от 19:00 в зала „ Арена Армеец “. За повече информация кои са идващите дуели, следете нашия уебсайт, както и Фейсбук страницата на Senshi.

Билети може да закупите в мрежата на Eventim или на касите на залата. За резервация на ВИП маси: 0877 88 44 60.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР