В отговор на въпрос относно предложението на ДСИ (Демократичния съюз

...
В отговор на въпрос относно предложението на ДСИ (Демократичния съюз
Коментари Харесай

Национализмът няма бъдеще в Северна Македония

В отговор на въпрос по отношение на предлагането на ДСИ (Демократичния съюз за интеграция) за албански министър председател, в предаването „ Пътят към телевизия Алсат “ ръководителят на СДСМ Зоран Заев съобщи, че това е изнудване и че жителите са тези, които вземат решение кой ще управлява държавното управление, написа вестник „ Слободен щемпел “, съобщи организация " Фокус ".

„ Изпратеното от ДСИ обръщение всъщност е изнудване и това не е добре. Гражданите са тези, които вземат решение кой ще бъде министър-председателят. Всичко, което прави ДСИ, е пределно ясно. Вярвам, че жителите ще знаят по какъв начин да продължат напред. Винаги сме имали почтено и намерено съдействие с ДСИ. Дори когато не бяхме съгласни. Винаги съм бил транспарантен. Разбирам Ахмети, за какво той организира националистическа политика. Но през днешния ден жителите знаят всичко. Ние сплотяваме всички. Ние не ги разделяме. Политиците, които се връщат към национализма, ще бъдат осъдени на тези избори. Гражданите ще им го покажат. Национализмът няма бъдеще в Северна Македония “, съобщи някогашният министър председател.

В отговор на въпроса какво мисли за политическото бъдеще на ДСИ след 15 юли, Заев уточни: „ И самите ДСИ знаят, че е добре да преминат в съпротива. Да се демократизират. Да изградят икономическа позиция, стратегия. Казвам това като мое мнение. Гражданите ще решат. На тези избори аз съм мандатьор на тази най-многоетническа коалиция в политическата история на Северна Македония “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР