В отговор на спешната нужда от глобално действие, състезанието за

...
В отговор на спешната нужда от глобално действие, състезанието за
Коментари Харесай

Български стартъп получава безвъзмездно $40 000 от Chivas Venture 2020

В отговор на незабавната потребност от световно деяние, надпреварата за обществено предприемачество разгласи, че ще раздели премията от 1 млн. $ сред всички 26 финалисти.

Chivas, водещата марка шотландско бленд уиски, разгласи, че поради обстановката, подбудена от COVID-19, тазгодишният награден фонд на Chivas Venture от 1 млн. $ ще бъде разпределен поравно сред всички 26 финалисти, в това число и българския стартъп ENOVA H2O. България е една от дребното страни, които вземат участие във всички 6 издания на Chivas Venture, от самото основаване на платформата през 2015 година до през днешния ден.

Chivas Venture, дава безплатно 1 млн. $ на стартъпи, които съчетават облагата с позитивно въздействие върху света. През 2020 година надпреварата селектира 26 обществени предприемачески плана от 26 разнообразни страни на 5 континента, като ENOVA H2O завоюва локалния край в България. Вместо да се състезават един с различен обаче, поради създалата се обстановка в целия свят, всички планове ще получат по $40 000, които да влагат в напъните си за положителна смяна.

Александър Рикар, член на борда и основен изпълнителен шеф на Pernod Ricard, споделя: " С огромна горест взехме решението да прекратим тазгодишното издание на Chivas Venture, заради въздействието на Covid-19 в международен мащаб. Днес, повече от всеки път, светът се нуждае от пристрастеността и отдадеността на тези, подготвени да работят за позитивна смяна в света. Затова взехме решение, че всеки от финалистите ни би трябвало да получи финансиране. Така те ще продължат значимата си работа и позитивното си въздействие в техните общности, макар бързопроменящите се условия, които ще бъдат извънредно предизвикателство за бизнесите и за средата, в която работят. "

Финалистите на Chivas Venture 2020 са разкрили неповторими и изобретателни способи да се оправят с редица обществени, природозащитни и стопански провокации, изключително измежду общностите в риск или в изолираност. „ Качеството на водите и тяхното филтриране към момента е значителен проблем на доста места и за милиони хора по света. Макар и да не е забележим в всекидневието ни, той директно се отразява на това по какъв начин живеем. “, показа Хюсеин Йеменджиев, създател на ENOVA H2O.

Към днешна дата надпреварата Chivas Venture е повлияло положително на повече от 2 милиона души, с помощта на сумата от 5 млн. $, които Chivas е дарила за виновен бизнес в над 50 страни. Тези старания доведоха до обезпечаване за нуждаещи се на 34 милиона литра питейна вода, преработване на над 1 300 тона боклуци, избавяне от беднотия на над 2 500 земеделци и техните фамилии и субсидиране на над 75 000 дни образование на дами и девойки по целия свят.

И както Chivas e водач в бленд уискитата от Шотландия, по този начин първенците на Chivas Venture се трансформират в водачи в устрема за подобряването живота на другите, с помощта на техните решения за виновен бизнес, осъществени на всички места по целия свят. Повече информация за Chivas Venture и за тазгодишните финалисти научете на: www.chivas.com/the-venture.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР