В отговор на санкциите Роскосмос вече няма да доставя ракетни

...
В отговор на санкциите Роскосмос вече няма да доставя ракетни
Коментари Харесай

Росксомос прекратява доставките на ракетни двигатели за САЩ

В отговор на глобите Роскосмос към този момент няма да доставя ракетни мотори на Съединени американски щати, заяви ръководителят на държавната корпорация Дмитрий Рогозин в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Днес взехме решение да спрем доставките на ракетни мотори за Съединени американски щати, създадени от Енергомаш. Нека ви припомня, че тези доставки са много дейни от средата на 90-те години на предишния век ", сподели той.

Рогозин съобщи, че става дума за РД-180, който се употребява в американската ракета " Атлас 5 " като мотор за полет, и за РД-181, който се употребява в първата степен на ракетата " Антарес ".

" Към днешна дата се планираше през 2022-2024 година да бъдат доставени още 12 мотора РД-181, бяха извършени и диалози със Съединени американски щати за доставка на мотори РД-181М с усъвършенствани тактико-технически характерности, само че считаме, че в тази обстановка не можем да доставяме на Съединени американски щати най-хубавите си мотори ", сподели ръководителят на Роскосмос.

Рогозин съобщи също, че съветският сегмент на МКС стопира да работи по взаимни опити с немските си сътрудници.

Рогозин означи, че Германският център за авиация и космонавтика преди този момент е изключил един от двата телескопа на съветския сегмент на галактическата обсерватория, което е станало причина за преустановяване на взаимните опити.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР