В отговор на разразилия се скандал край морското имение на

...
В отговор на разразилия се скандал край морското имение на
Коментари Харесай

Управляващите дават на шефа на НСО лично да решава за охраната

В отговор на разразилия се скандал край морското имение на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и грубото държание на чиновници на НСО към водача на " Да, България " Христо Иванов, ръководещите незабавно се задействаха и оповестиха желание да вършат следващите законодателни промени.

На съдружен съвет ГЕРБ и " Обединени патриоти " са постигнали единогласие да бъдат импортирани ремонти, които да дават опция на шефа на НСО да може напълно да дефинира кои да са в допълнение охраняваните лица. Това разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов, след края на диалозите сред съдружните сътрудници. 

Сега преценката кои да са тези хора се дефинира от тричленна комисия, в която влиза началникът на службата, ръководителят на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ни е належащо решението да бъде взето единомислещо.

Преди ден пък президентът Румен Радев към който е НСО разгласи, че в действителност гардове от службата са изгонили от публичния плаж Христо Иванов пред имението " Росенец ". Радев съобщи още, че " подопечните на премиера Бойко Борисов Министерство на вътрешните работи и ДАНС " вземат решение кого ще охранява НСО.

Държавният глава изиска още НСО да смъкна защитата на Ахмед Доган и на предприемача и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски . Радев съобщи още, че с помощта на хората на изпълнителната власт в лицето на Борисов в комисията, която взема решенията, двамата не престават да имат защита от службата. Пред " Сега " обаче Борисов отхвърли да разяснява думите на Радев, като съобщи, че " от дълго време не ме интересува от какво дезертира Радев. Забранил съм да ме осведомят ".

В същото време пък представители на ГЕРБ трансферират главната отговорност за работата на НСО на президента. Според ГЕРБ и сътрудниците им от " Обединени патриоти " контролът върху НСО е в неговите ръце, а не в ръцете на Народното събрание. Съуправляващата Вътрешна македонска революционна организация, която е част от Оперативна програма, обаче упорства измененията да са в посока службата да е конструкция към Министерство на вътрешните работи и да няма такива огромни пълномощия и голям бюджет.

Валери Симеонов обаче не отговори дали въпросът с защитата на двете основни лица на Движение за права и свободи е обсъждан на съдружния съвет с премиера. Все отново съобщи, че НСО не би трябвало да охранява Доган и Пеевски, а те да си наемат частна защита, в случай че имат потребност от такава.

Симеонов поздрави Христо Иванов за самодейността му и напомни, че хора от НФСБ са правили сходна акция предходната година, само че медиите не са обърнали изключително внимание. Симеонов съобщи още, че " така наречен езиденция е висока 12 м, въпреки и в тази зона да може да се строи до 7,5 метра, както и че има противозаконна оранжерия ". Той пускал сигнали преди шест години за това, само че нямало резултат.

" Плажът " Росенец " би трябвало да бъде наличен , тъй като е обществена държавна благосъстоятелност ", съобщи още водачът на НФСБ. Той не сподели дали това е негово мнение или решение на обединението, само че разгласи, че подсигурява за него.

БЕЗ СТРОИТЕЛСТВО

Симеонов, който последните месеци прокарва основни законодателни промени в разнообразни сфери, разгласи още едно решение на съдружните сътрудници. А точно да бъде въведена напълно възбрана за строителството на първите 100 м от бреговата линия. Симеонов изясни, че ставало въпрос за така наречен зона А, в която сега е позволено строителство до 7.5 метра.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР