В отговор на продължаващите нарушения на основните права на ромите,

...
В отговор на продължаващите нарушения на основните права на ромите,
Коментари Харесай

ЕП иска мерки за борба срещу антиромските настроения

В отговор на продължаващите нарушавания на главните права на ромите , европейският Народното събрание изисква по-силни ограничения за битката против антиромските настроения в Европейски Съюз .

Антиромските настроения са институционализарана и вкоренена в историята форма на расизъм, която се показва в " принуждение, тирада на омразата, употреба, стигматизация " и дискриминация, показват евродепутатите в незаконодателна резолюция призната във вторник с повдигане на ръка.

Училищната изолираност, достъпът до пазара на труда , жилищното настаняване и опазването на здравето са измежду основните проблеми , на които не престават да бъдат изложени ромите в Европа. Текстът акцентира изключително тежкото положение на младите роми , измежду които нараства броят на тези, които не са трудово заети, не учат или не се образоват .

Евродепутатите приканват Европейската комисия и страните членки да предложат по-широк набор от предпочитани области, " ясни и обвързващи " цели, периоди и механизми за оценяване на напредъка по отношение на интеграцията на ромите откакто изтече периода на актуалната рамка на Европейски Съюз през 2020 година Те също изискват " обилни обществени средства " и човешки запаси за тези цели.
 Красимир Кънев видя етническо пречистване във Войводиново
Красимир Кънев видя етническо пречистване във Войводиново

Действията във Войводиново са извънредно нечовешки

Парламентът приканва за консолидиране на правилото на равенството сред половете и потреблението на насочен към децата метод в стратегическата рамка на Европейски Съюз, както и за по-близко присъединяване на представители на ромите и неправителствени организации в правенето на интеграционните политики .

Евродепутатите също акцентират нуждата да се отбрани и насърчи равният достът до всички права за ромските деца . Парламентът приканва за характерни антидискриминационни цели, както и ограничения за включване на ромите в политиките за резистентност на околната среда и цифровото общество.

Текстът на резолюцията акцентира, че по-справедливо показване на ромите във всички сфери е належащо, в това число в медиите, държавните институции и политическите органи .

Структурните фондове на Европейски Съюз би трябвало да бъдат употребявани за възстановяване на изискванията за живот и бъдещите благоприятни условия на ромите, означават евродепутатите.

Те приканват страните членки да проучат сегашните и минали злоупотреби със съответните фондове и да подхващат правни дейности против нарушителите.

На 4-ти декември, Европейската комисия изнесе Доклад по отношение на оценката на Рамката на Европейски Съюз за национални тактики за консолидиране на ромите до 2020 година
 Липсата на съответна политика била повода за напрежението във Войводиново
Липсата на съответна политика била повода за напрежението във Войводиново

От АБС считат, че това е единствено началото на ескалацията

Припомняме, че на 7 януари 2019 година командос бе пребит от двама роми на пътя в село Войводиново. Предполага се, че двамата побойници са били подкрепени от група от близката циганска махала.

Командосът им направил забележка за това, че основават заплаха на пътя и в отговор те го нападнали в тил и с ритници в главата го довели в безпомощно положение.

След случая вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разгласи, че ще твори идея за промени в политиката за интеграция на ромите . Тя включва тактики, свързани с образованието, надзор на раждаемостта, както и трудовата тегоба.

Каракачанов изрично отхвърли идея за интеграция на ромите , която провокира спорни реакции в Народното събрание , да е обвързвана с идните избори.

Според него казусът с ромите и гетата става все по-сериозен и скоро ще ескалира, а нетърпимостта в обществото не престава да пораства.
 Концепцията на Каракачанов като
Концепцията на Каракачанов като " Капиталът " на Маркс - всеки цитира, никой не чете

За Каракачанов, Марешки и хора от БХК са " тотални маргинали "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР