В отговор на позицията на Олаф Шолц украинският посланик в

...
В отговор на позицията на Олаф Шолц украинският посланик в
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Германия обиди канцлера Шолц: Обидчив лебервурст

В отговор на позицията на Олаф Шолц украинският дипломат в Германия Андрий Мелник назова канцлера „ обидчив лебервурст “. Медиите всеобщо разкритикваха Шолц и подсетиха, че в този момент не е време за игра на горделивост, а би трябвало да се покаже единност по отношение на Русия.

След дълги съмнения Олаф Шолц разгласи предходната седмица, че Германия въпреки всичко ще даде тежко оръжие на Украйна. Става дума за бронирани машини „ Гепард “. По-късно стана ясно, че към доставката не са включени боеприпаси, което прави тези машини изцяло непригодни за приложимост.

Напълно ненадейно немският канцлер Олаф Шолц разгласи в телевизионно изявление за телевизия ZDF, че на този стадий не има намерение да върви в Украйна, тъй като е афектиран на укранските ръководещи. Причина за обидата му е отводът на Зеленски да предложения президента Щанмайер.

Украйна упреква Щайнмайер в прекомерно близки контакти с Путин и изцяло неправилна политика по отношение на Русия през последните години, която е подкрепила нападението на Украйна. Самият Щайнмайер призна, че това е по този начин и се извини на украинците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР