В отговор на постоянно растящия читателски интерес към БЛИЦ -

...
В отговор на постоянно растящия читателски интерес към БЛИЦ -
Коментари Харесай

Категоричният №1: БЛИЦ недостижим лидер в новините и през септември

В отговор на непрекъснато растящия читателски интерес към БЛИЦ - най-посещаваната и най-четена осведомителна организация в България, предоставяме на милионите си читатели извънредни данни за развиването ни.

През м. септември международната броячка SimilarWeb класира БЛИЦ на 6-то място в топ 10 на уеб страниците в България.



По-нататък в тази ранглиста до топ 50 има още няколко новинарски уеб страницата на следните места:

16. dir.bg
23. fakti.bg
28. 24chasa.bg
30. vesti.bg
36. nova.bg
39. dnes.bg
40. pik.bg
41. marica.bg
43. plovdiv24.bg
46. dnevnik.bg
47. novini.bg
49. dariknews.bg

SimilarWeb също така съпоставя образно и другите уеб сайтове по какъв начин стоят и на национално и на международно равнище.

Ето по какъв начин наподобява, да вземем за пример, сравнението сред blitz.bg и 24chasa.bg.


Трябва да се напомни и че БЛИЦ е на тези челни позиции от не една или две години насам

Ето и данните от Gemius за миналата седмица (7 - 13 октомври) по дни и като цяло. Аналогични на тях са и данните от преходните седмици и месеци след началото на оптимизацията на БЛИЦ.

Прогнозата е тези настоящи резултати да порастват и да се стабилизират на още по-високи равнища още в околните седмици и месеци, с помощта на все по-голямата читателска публика на БЛИЦ.

7 октомври, понеделник



8 октомври, вторник



9 октомври, сряда



10 октомври, четвъртък



11 октомври, петък



12 октомври, събота



13 октомври, неделя



Седмицата от 7 до 13 октомври



Уточнение: Трябва да се знае, че неповторимите гости на седмична или месечна база се дефинират, откакто се изчистят посетителите от чужбина (обикновено те са към 1/5) и повтарящите се действителни гости, които са в пъти повече от неповторимите, както и импресиите от прочетените от тях страници.

Тези преизчисления се вършат най-вече за информация на рекламодателите, с цел да им послужат при обмисляне на седмични или месечни акции. А дневни доклади са тези, които сочат какъв брой в действителност действителни гости влизат в даден уебсайт в съответния ден.

Така уебсайт, който има доста по-малко действителни посетители/потребители на дневна база, при месечния доклад може да има малко повече неповтарящи се такива - така наречен неповторими. Т.е. 10 души през целия месец може да са влезнали единствено един път в даден уебсайт, само че се регистрират като 10 неповторими.

И отново 10 души може да са влизали всеки ден като действителни гости в различен уебсайт, само че в доклада ще бъдат отново 10 неповторими, а не 300, колкото са били действителните им влизания в уеб страницата през цялостен месец, да вземем за пример 30 х 10 = 300.

Това ясно се вижда от таблиците с данните по дни, в които действителните гости в БЛИЦ са най-малко със 100 - 200 хиляди повече от идващите в класацията осведомителни уеб сайтове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР