В отговор на поискано мнение от мозъчен тръст към председателката

...
В отговор на поискано мнение от мозъчен тръст към председателката
Коментари Харесай

Атлантическият клуб предлага обща стратегия на ЕС Здравен Щит Европа“

В отговор на поискано мнение от мозъчен концерн към председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, българският Атлантически клуб излиза с самодейност за образуване на нова обща тактика на Европейски Съюз под наслов " Здравен Щит Европа ", която да включва превантивни ограничения и да понижава рисковете от повтаряне на пандемии като сегашната с други вируси или патогени.

Тази политика би трябвало да се развива с наклонност в бъдеще да придобие световен обсег, акцентират редица български и европейски политици, учени и общественици в намерено писмо отговор. То е адресирано до Урсула декор дел Лайен, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел и други високопоставени дейци на Европейски Съюз и НАТО. В него се споделя, че по този начин, както след Втората международна война, светът би трябвало да излезе от сегашната рецесия с научени уроци и подхванати ограничения.

Сред подписалите писмото от българска страна са ръководителят на Атлантическия клуб Соломон Паси, някогашният български президент Росен Плевнелиев, някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков, шефът на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов, ръководителят на Българското общество за неврохирургия проф. Николай Габровски, шефът на лабораторията по молекулярна генетика проф. Георги Милошев.

Сред подписалите задгранични политици и общественици са някогашният вицепрезидент на Европейската комисия и някогашен външен министър на Италия Франко Фратини, президентът на Алианса на европейските свободни демократи, холандецът Ханс ван Баален, някогашният заместник-председател на Европарламента, румънецът Мирча Паску, някогашната френска министърка по европейските въпроси Ноел Леноар, някогашният ирландски министър по европейските въпроси Дик Рош и редица други.

Сега е времето да се работи, акцентират създателите на писмото и показват редица належащи съответни ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати в тясно съдействие с НАТО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР