В отговор на бързия растеж на генеративния ИИ и неговите

...
В отговор на бързия растеж на генеративния ИИ и неговите
Коментари Харесай

Конгресът в САЩ въвежда нови правила за използването на ChatGPT в офиса

В отговор на бързия напредък на генеративния ИИ и неговите широкообхватни последствия, Камарата на представителите вкара нови разпореждания по отношение на потреблението на известния чатбот с ИИ, ChatGPT, от офисите на Конгреса.

Този ход акцентира продължаващите старания на Вашингтон да се оправи с провокациите, подбудени от тази трансформираща технология както на законодателно, по този начин и на персонално равнище.

Офисите могат да употребяват ChatGPT Plus единствено от съображения за дискретност

Катрин Л. Шпиндор, основен административен чиновник на Камарата, обрисува насоките за потребление на ChatGPT. Офисите към този момент са упълномощени да употребяват единствено платената версия, ChatGPT Plus, предлагаща усъвършенствани функционалности за дискретност, които са от значително значение за отбраната на данните на камарата. Уточнява се, че не са позволени за потребление други огромни езикови модели.

Правилата в допълнение акцентират, че ChatGPT би трябвало да се употребява само за задачите на изследването и оценката, забранявайки включването му в постоянен работен развой. Офисите са инструктирани да вкарват нечувствителни данни, като се въздържат от шерване на непубликувани диалози с чатбота.

Настройките за дискретност, в началото деактивирани, би трябвало да бъдат задействани, с цел да се подсигурява, че историята на взаимоотношенията не се съхранява или употребява за разширение на огромния езиков модел.

Това развиване е в сходство с огромните старания в Конгреса за справяне с последствията от ИИ. Двупартийна група сенатори, водена от водача на болшинството в Сената Чък Шумър, работи интензивно върху изцяло законодателство.

Чрез установяването на тези нови насоки Конгресът има за цел да реализира баланс сред потреблението на капацитета на ИИ за възстановяване на интервенциите и гарантиране на дискретност и отбрана на данните. Тъй като диалогът към регулирането на ИИ се развива, от решаващо значение е да се откри допирна точка сред нововъведенията и доклада, като се предизвиква виновен и етично насочен ИИ пейзаж.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР