В отговор на атаките срещу две военни летища на руска

...
В отговор на атаките срещу две военни летища на руска
Коментари Харесай

Русия отговори с ракетни удари в Одеса, Запорожие и други градове

В отговор на офанзивите против две военни летища на съветска територия, във Винишка, Черкаска и Кировоградска област на Украйна, както и в град Кременчуг, Полтавска област, прогърмяха детонации.

За това пишат украински медии.

По-късно стана известно за две мощни детонации в центъра на Одеса. Агенция УНИАН оповестява за мощен пожар в града.

Местният канал Telegram пише, че в Одеса са прозвучали няколко детонации. Според локалните поданици в регионалния център има най-малко едно попадение на обекта на енергийната инфраструктура, започнаха спирания на електрозахранването. Също по този начин се знае за работата на противовъздушната защита. Местните управляващи към момента не са коментирали детонациите в града, само че ръководителят на Николаевската ОВА Виталий Ким каза, че в Одеса са били нанесени 4 ракетни удара.

Междувременно дирек черен пушек се издига над града, а одеският " Инфоксводоканал "  съобщи, че всички помпени станции и аварийни линии сега са без ток, потребителите остават без вода.

" След възобновяване на електрозахранването обстановката с водоснабдяването ще се стабилизира. Възможни са спирания на връзката и набиране към контактния център на ВиК ", се споделя в известието.

След известно време Кирило Тимошенко каза, че в региона на Одеса са развалени две инфраструктурни уреди, а един човек е приет в болница.

Представителят на Запорожка област Владимир Рогов също заяви за детонации в следената от Киев част от района и в град Запорожие. Известно е за въздушната паника в цяла Украйна.

Общо над 100 ракети са били изстреляни в цялата страна по време на ударите на 5 декември 2022 година Част от тях са стреляни по цели в региона на Киев.

Припомняме, най-голямата украинска петролна рафинерия се намира в Кременчуг. Преди това обектът беше съществено развален заради въздушни удари.

На собствен ред съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк приказва за детонациите в Саратовска и Рязанска област на Руската федерация.

„ Земята е кръгла, Галилей откри това “, написа служителят в обществените мрежи. Той означи, че по същия принцип всичко, което е било изстреляно във въздуха, ще се върне на „ мястото на политане “.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР