В отбора на Ферари очакват висока деградация на гумите на

...
В отбора на Ферари очакват висока деградация на гумите на
Коментари Харесай

Във Ферари прогнозират висока деградация на гумите в Япония

В тима на Ферари чакат висока деградация на гумите на Пирели в границите на идния уикенд за Гран При на Япония, макар че италианският производител на гуми заложи на трите си най-твърди смеси (С1, С2 и С3) за „ Сузука “. 

Множеството дълги и бързи завои на японското трасе обаче натоварват извънредно доста гумите, което води и до тяхната бърза деградация. Хубавото за тимовете е, че в Япония износването на гумите е отмерено, защото „ Сузука “ е единствената писта, която има формата за 8-ца, което значи, че количестовото леви и десни завои е релативно равно. 
 Пирели: На “Сузука ” ни чакат неповторими завои Пирели: На “Сузука ” ни чакат неповторими завои
„ Това е писта с доста висока сила, характеризирана с бърза секция с непрекъсната промяна на посоката на придвижване. Тя е особеност в сезона като се гледа натоварването сред леви и десните гуми, защото това е най-симетричната писта.

„ Заради високата сила Пирели залага на своите най-твърди смеси, която е минимум употребяваната композиция. Нея я виждаме в единствено пет надпревари, като Япония е последното от тях. Износването на гумите е от високо поради дългите завои, до момента в който самата абразивност на пистата е междинна към висока.

„ Комбинацията на всички тези фактори и непредвидимото време на „ Сузука “ прави пистата натоварен тест за всички аспекти на грижата за гумите “, изясни основният инженер за гумите на Ферари Карлос Галбали.

Той също по този начин разяснява и значимостта на спортните симулации, които водачите ще създадат в границите на втората подготовка. 

„ Както на всяка такава писта като Испания, Англия и Нидерландия, ще е значимо да се откри точният баланс сред загряването на гумите за една обиколка и тяхното бранене за дългите серии. Винаги се търси компромис сред квалификацията и надпреварата.

„ Дългите серии във втората подготовка ще бъдат доста значимо, защото от тях събираме най-вече данни за износването на гумите. След тях ние постоянно даваме препоръки на водачите и се насочваме към оптималната тактика.

„ Говорейки по тази тематика, през тази година имаме по-ограничено време за тренировки, което ние компенсираме с по-точно от всеки път симулации във фабриката “, добави Галбали.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР