В остър дебат за това има ли двойни стандарти в

...
В остър дебат за това има ли двойни стандарти в
Коментари Харесай

Станишев: ЕНП превърна ЕС в наказателен съд

В изострен спор за това има ли двойни стандарти в Европейски Съюз, умориха ли се европейците от дясна политика и какви промени са нужни на Европа влязоха Сергей Станишев и Андрей Ковачев. Кандидатът за евродепутат от Българска социалистическа партия и съперникът му от ГЕРБ бяха участници в избирателен спор в ефира на БиТиВи.
Лидерът на ПЕС Станишев разяснява и тематиката с националистическите и антиевропейските партии, които се чака да имат солидно наличие в идващия Европейски парламент. Според него няма да има националистическо цунами, само че левите и зелените партии би трябвало да се обединят, с цел да трансформират посоката, в която върви Европа.
През последните години десните постановиха политика на стягане на коланите, напомни Станишев. Той дефинира като един от главните проблеми на политиката на ЕНП точно орязването на разноските. Търсейки излаз на икономическата рецесия те споделиха, че това е държавният дълг, а повода е спекулативния капитализъм, който взриви обстановката. ЕНП сподели, че всяка страна би трябвало да ореже своите разноски, само че това стана толкоз принудително, че се раздра обществената им тъкан както в Испания, където имаше 50% младежка безработица, уточни Станишев.

Андрей Ковачев съобщи, че би трябвало да има промени в политиката на Европейски Съюз. Станишев репликира, че е необичайно ЕНП, която господства Европейската комисия през последните 10 години, да приказва за промени.

Ковачев продължи да твърди, че дясната политика е най-хубавата за развиването на Европа. По думите му ЕНП още веднъж ще имат най-голямата парламентарна група в Екологичен потенциал и по тази причина няма да позволен ляв завой.

Политиката на бюджетни икономии трансформира Европейския съюз, който е бил постоянно съюз на вярата, в углавен съюз, предизвести обаче Станишев.

На това Ковачев отговори с откъс на Маргарет Тачър, че казусът на социалистите стартира, когато свършват непознатите пари. Според неко няма орязване, а консолидация на макроикономическата рамка. Растежът не става с заявления, а с стопанска система.

Всичко е въпрос на цели - къде харчиш парите, уверен е Сергей Станишев.

По тематиката корупция претендентът на ГЕРБ изясни по какъв начин тя не била български феномен. Освен това от партията му сложили " високи морални стандарти, където се подават оставки даже при подозрения ".

Истина е, че корупция има на всички места, само че в България тя е като окопал се феномен, отвърна Сергей Станишев. Ние сме към този момент 12 години членове на Европейски Съюз, при тези десетки милиарди, излети в България, би трябвало да сме се доближили до стандарта на живот в Европа. Но това не е реалност, тъй като се отклоняват в частни джобове. Европейската прокуратура е стъпка в вярна посока, разяснява претендентът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР