В остър дебат по повод поредната смяна на министри в

...
В остър дебат по повод поредната смяна на министри в
Коментари Харесай

БСП: Поредната рокада във властта е симптом за блокаж на управлението

В изострен спор във връзка следващата промяна на министри в кабинета влязоха депутатите от опозицията и вицепремиера Томислав Дончев, който бе в Народното събрание, с цел да отбрани кандидатурата на Деница Сачева за нов обществен министър.

От Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че това е следващата рокада във властта, която е индикативен признак за блокаж на ръководството. Според зам.-председателя на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев проблемите в обществената система са от дълго време и всички ги знаят, а промяната на министъра единствено подсказва рецесия.

Той избори част от нерешението въпроси - разрушена система за обществено подкрепяне, големи обществени неравенства, милион и половина пенсии под прага на бедността и неуспех на деинституционализацията.

Имаме систематичен проблем. За три мандата ГЕРБ не организира нито една сполучлива промяна. Нещо повече - вие от ГЕРБ разбихте цели системи. Адиминстративната система я напълнихте с партийно-лоялни некадърници, само че се провалихте в електронното държавно управление, обърна се Стойнев към болшинството.

Той разкритикува и просветителната система. Стигнахме до такава степен, че започнахме да превеждаме и " Под игото ". Тук ще изберем иминистър, за който не е имало турско иго, а османско наличие. Т.е. вие сте съгласни с сходна характерност, уважаеми патриоти, акцентира още Стойнев.

Ако този пост не бъде признат, държавното управление е обикновено да падне, сподели Стойнев за кандидатурата на Деница Сачева. Той посочи, че Бисер Петков е бил едно от диалогичните лица на ГЕРБ - по-диалогичен с хората, в сравнение с с факторите в система.

Но, съгласно депутата, това е била и неговата систематична неточност. Стойнев добави, че кариерата на Деница Сачева е белязана с някои кавги, свързани с по този начин наречената джендър идеология.

Дали в този момент в качеството си на обществен министър няма да продължи да го прави? Кой ще управлява това откакто болшинството в Народното събрание няма темперамент и храброст? Джендър идеологията още веднъж се възстановява на политическото поле, предизвести Драгомир Стойнев.

Отговори му вицепремиерът Дончев, съгласно който социалистите обичали да крещят от трибуната, само че не водели логичен спор.

Георги Гьоков от левицата пък още веднъж изиска оставката на цялото държавно управление. Той се обърна към Дончев и акцентира, че неговото изявление ще бъде с спокоен глас. По думите му за оставката на обществения министър постоянно има мотиви и задоволително сериозна маса. Не ме изненадва оставката на министъра на труда и обществената политика, а че цялото държавно управление не си подава оставка. Икономическата и изключително обществената политика на това държавно управление е пагубна за страната ", съобщи още Гьоков.

Българска социалистическа партия няма да поддържа промяната на министри не поради предлаганата персона, а поради убедеността ни, че най-големия специалист да сложите, при тази политика, която водите, няма бъдеще за българския народ. Ние сме за различен вид същинска обществена политика. Няма да подкрепим смяната, тъй като след всеки минал ден България потъва, приключи Гьоков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР