В основите на строежа е поставена капсула на времето с

...
В основите на строежа е поставена капсула на времето с
Коментари Харесай

Летищна контролна кула София празнува 10 години frognews.bg

В основите на градежа е сложена капсула на времето с обръщение за бъдещите генерации. Тя съдържа две карти, една на летищния комплекс с обозначение на местоположението и друга на долното въздушно пространство, в което оперират ръководителите на полети, работещи на работно място " Кула ".

 

Всички оперативни системи и уреди, директно свързани с процесите по ръководство на въздушното придвижване са двойно подсигурени за гарантиране на непрекъснато и безвредно обслужване на полетите. Тя е неповторима, както със своята архитектура, по този начин и със сложността на внедрените в нея механически решения.

 

Проектът е финансиран напълно със средства на Директива за птиците РВД, като всички участници в строителния развой – архитект, съветник и строител са единствено български компании. Изпълнител на плана и строителство е " Главболгарстрой " АД.

 

Летищната контролна кула София печели Националния конкурс „ СГРАДА НА ГОДИНАТА “ 2002 година, в региона на вложенията, архитектурата и строителството в България.

„ За нас е горделивост и чест BULATSA да има една от най-модерните летищни кули в Европа. Тя обезпечава безвреден и енергичен поток на въздушното придвижване при всевъзможни метеорологични условия. Честит празник сътрудници “, съобщи Генералният шеф на BULATSA Георги Пеев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР