В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното

...
В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори

В главен въпрос на деня се трансформира въвеждането на машинното гласоподаване, съобщи Корнелия Нинова пред социалисти от регионите „ Сердика “, „ Средец “, “Илинден “, „ Надежда “ и „ Оборище “ в столицата.
„ Ниското доверието в изборния развой, международния връх по невалидни бюлетини, фалшификациите вършат решаването му още по-важно “, безапелационна бе Корнелия Нинова пред цялостната зала на Дом на културата „ Искър “. Тя напомни, че машинното гласоподаване е въведено в законодателството, остават няколко елементи и прекъсване на пречките от страна на ръководещите, с цел да стане действителност. Нинова съобщи: „ Управляващите саботират процеса “.
Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира: „ Протестите, напъните на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на почтени избори, които да покажат по либерален метод желанията на гласоподавателите. Това е метод и да ги върнем в изборните секции “.
 Корнелия Нинова: Чрез директния избор би трябвало да спрем опитите за преодоляване на партията Корнелия Нинова: Чрез директния избор би трябвало да спрем опитите за преодоляване на партията
Социалисти от столичните региони „ Сердика “, „ Средец “, „ Илинден “, „ Надежда “ и „ Обор...

Нинова прикани всички, които желаят смяна, бистрота и господство на закона да се обединят към единствената действителна опция за провеждаване на почтен избор, който след това и да е законен. Машините са средство това да се случи.
Председателят на Българска социалистическа партия моли към протестиращите във всички градове да повдигнат машинното гласоподаване като едно от главните си претенции и уточни: „ Българска социалистическа партия е институционалната гаранция в Народното събрание за провеждането на почтен избор посредством бързото въвеждане на машинния избор преди изборите. Гарантирането на почтени избори е единственият път към смяна “.
Пред социалистите от тези няколко региона, оказали цялостна поддръжка Корнелия Нинова по време на срещата, тя прикани още: „ Да обединим силата на митингите с нашата парламентарна вътре в Народно събрание и да се борим за това. Нито митингът, нито нашата решителност ще имат смисъл в случай че не извоюваме почтени избори “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР