В основата на това, което се случва, и на инфлационния

...
В основата на това, което се случва, и на инфлационния
Коментари Харесай

Служебният премиер призна: В сравнение с миналата година се отчита повишение на цените

В основата на това, което се случва, и на инфлационния напън, който всички усещаме, е търсенето и предлагането, което в границите на пандемията е имало внезапни спадове и подскоци. В момента стопанската система се възвръща.

Българската стопанска система се развива добре. ", съобщи служебният министър-председател Стефан Янев, който се яви на парламентарен надзор в Народното събрание.
 Поскъпването на храните е причина за рекордната инфлация от началото на пандемията Поскъпването на храните е причина за рекордната инфлация от началото на пандемията
Поскъпването на питателните артикули е причина за рекордния растеж на инфлацията от началото на пандемията. По-високите цени на горивата и...

Той отговори на въпрос от депутатите Петър Чобанов и Джейхан Ибрямов по отношение на ограниченията на държавното управление по отношение на повишението на цените на някои нужни артикули, храни и услуги.

Премиерът уточни, че покачването на инфлацията по данни на Национален статистически институт е приблизително към 3%, като при опция за изваждане на директното въздействие на цените на горивата, тази инфлация би била в границите на естественото – към 0.7% на годишна база.

Служебното държавно управление е подготвило пакет от ограничения в енергетиката против внезапно повишение на съществени артикули, храни и услуги, уточни министър председателят.

" То ще бъде някакъв микс от решения, които са свързани с активността на електроенергийните сдружения, с активността на българската самостоятелна енергийна борса, в рамките, несъмнено, на закона, в съгласие със регулаторните органи и това, което е допустимо - да се дадат благоприятни условия за усмиряване на пазара и бизнеса. Тези ограничения са планувани и идната седмица ще бъдат огласени и коментирани, както с бизнеса, по този начин и с обществото ".

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР