В основата на понижението на приходите е по-слабото представянето на

...
В основата на понижението на приходите е по-слабото представянето на
Коментари Харесай

Deutsche Bank се надява да излезе на печалба за първи път от три години

В основата на понижението на приходите е по-слабото представянето на капиталовото банкиране

Движение на акциите на Deutsche Bank

Увеличаване

Движение на акциите на Deutsche Bank

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
IBM разочарова с ниски доходи за тримесечието

Акциите на компанията се намалиха с 5% след оповестяването на резултатите
18 окт 2018
Goldman изпревари Citigroup и е втората по величина капиталова банка

JPMorgan остава водач по доходи за осма поредна година
25 сеп 2018 Най-голямата немска банка Deutsche Bank чака да завърши годината с облага. Ако прогнозите на финансовата институция се потвърдят, за първи път от 2014 година тя ще завърши с позитивен резултат.

Слабо тримесечие

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Въпреки позитивните упования финансовата институция регистрира доста намаляване на облагата си за тримесечието, отбелязва Reuters. Печалбата е намаляла с 65% на годишна база, откакто приходите в капиталовото банкиране са спаднали и разноските за съкращаването на хиляди чиновници са се нараснали. Чистата облага за интервала е била 229 млн. евро при 649 млн. година по-рано. Анализаторите, интервюирани от Factset, предвидиха облагата да бъде 240 млн. евро. Печалбата преди облагане с налози е била 506 млн. евро и е намаляла с 46% по-малко спрямо година по-рано.

Приходите през тримесечието са се намалили с 9% до 6.18 милиарда евро. В основата на понижението е по-слабото представянето на инвестиционото банкиране, където постъпленията са се намалили с 13% до 3 милиарда евро.

Опит за смяна

Германската банка се пробва да излезе от тежкото състояние след три следващи години на загуби и поредицата от неприятни вести като смяна на управлението, намаление на рейтинга от Standard & Poor’s и неуспех на стрес тестванията на Федералния запас. В резултат на това акциите на банката са се намалили с над 40% от началото на годината.

" Разходите ни са под надзор и имаме задоволително капитал за напредък. На път сме да сме печеливши още веднъж през 2018 година, за първи път от 2014 година ", съобщи основният изпълнителен шеф Кристиан Зевинг.

За цялата година банката чака приходите да са малко по-ниски по отношение на 2017 година поради преструктурирането на капиталовата й активност. Севинг пое поста през април и предприе проект за редуциране на над 7000 работни места в границите на проекта да направи главен ремонт на банката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР