В осмия месец от пълномащабната руска инвазия в Украйна е

...
В осмия месец от пълномащабната руска инвазия в Украйна е
Коментари Харесай

САЩ умишлено крият от Путин какво ще му се случи, ако използва ядрена бомба в Украйна

В осмия месец от пълномащабната съветска инвазия в Украйна е невероятно да се каже какви стъпки ще предприеме Западът, в случай че президентът на страната-агресор Владимир Путин реши да употребява нуклеарно оръжие. Това сподели в изявление за Радио НВ ръководителят на управителния съвет на Центъра за отбранителни тактики, някогашен министър на защитата на Украйна Андрий Загороднюк.

" Никой не знае каква ще бъде реакцията (на западните страни). Това е стратегическо решение на западните страни, на първо място на Съединени американски щати - нито да изясняват, нито да разкриват какви дейности ще подхващат. Това е по този начин наречената стратегическа несигурност – това е цяла теория (в отбранителната наука) “, означи специалистът.

Загороднюк обаче напомни, че тази тактичност не е проработила преди осем месеца за попречване на съветската инвазия в Украйна: " Това не проработи при започване на годината, когато те също се опитваха да създадат нещо, с цел да спрат войната. Затова, доколкото знаем, някои съответни известия с съответни проекти бяха изпратени до Руската федерация по затворени канали, с цел да обяснят [на руснаците] какво тъкмо ги чака “.

През последните седмици режимът на Путин заплашва с потреблението на нуклеарни бомби против Украйна, въпреки че съгласно специалисти в сигурността няма непосредствени индикации за подобен сюжет. На 21 септември 2022 година съветският президент Владимир Путин, дружно с оповестяването на частична готовност в страната, заплаши Запада с нуклеарно оръжие. Това беше предшествано от опитите на Кремъл да анексира превзетите украински райони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР