В определени части от денонощието вече внасяме над 40% от

...
В определени части от денонощието вече внасяме над 40% от
Коментари Харесай

Димитър Манолов: В части от денонощието вече внасяме над 40% от енергията

В избрани елементи от денонощието към този момент внасяме над 40% от силата, която използваме, разяснява президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов пред БНР. " Не единствено че няма да имаме въглища. Най-голямата заплаха е за човешкия капацитет ", съобщи Манолов.

По думите му, в Мини " Марица Изток " напрежението е огромно.

" Това е единственото нещо в България, което се реализира въз основата на личен запас. Може би в този момент би трябвало да кажа, че тези, които го вършат, са руски шпиони. Когато унищожаваш енергийната си самостоятелност, явно поставяш системата под взаимозависимост някъде извън, а външната взаимозависимост се вижда от кое място е ", акцентира водачът на " Подкрепа ".

Той предизвести, че сега внасяме електрическа енергия в пиковите моменти от денонощиято, само че може дефицитът да се усили.

" Когато го закъсаме, ще би трябвало да се внася от самото начало. Има два въпроса – кой ще ни го внася и какво ще се случи с цените, когато схванат, че сме наведени? (…) Ние внасяме сила от тези страни, които не членуват в Европейски Съюз. Те могат да създават, тъй като не заплащат налог " пържен вятър " – така наречен квоти нездравословни излъчвания, и си създават ток както си желаят, цената им излиза и ни го продават. Както би излизала цената и на нашите ТЕЦ-ове, в случай че не плащаха този енергиен рекет ", означи водачът на КТ " Подкрепа ". Той разяснява и построяването на ветропаркове в Черно море.

" Щетите, които това ще нанесе, са доста по-големи от изгодите ", безапелационен е Манолов. Синдикалният водач акцентира, че с днешна дата никой не прави нищо за решение на проблемите на енергетиците.

" Цялата работа беше изкъпване с хладка вода и тази работа продължава. Времето си върви и България, както е тръгнало, ще остане без енергетика. И този ден не е толкоз надалеч ", счита Манолов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР