В определен момент всеки един от нас ще се зарази

...
В определен момент всеки един от нас ще се зарази
Коментари Харесай

Лекарят на годината д-р Оскар: В определен момент всеки един от нас ще се зарази с коронавирус

В избран миг всеки един от нас ще се болести с ковид. Въпросът е по кое време ще се болести и по какъв начин ще прекара болестта. Това сподели пред bTV лекарят на годината доктор Александър Оскар, който се грижи за детското зрение.

В деня на Св. Иван Рилски Чудотворец Българският лекарски съюз отличи най-хубавите медици. Голямата премия " Лекар на годината " завоюва доцент Александър Оскар, шеф на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница, който в последните 7 години организира акция за детското зрение.

Доктор Оскар става доброволец още в самото начало на Коронавирус рецесията. " Страх нямаше, имаше паника от незнайното. Все още доминира незнайното, само че към този момент медицината разполага с нужните средства да повлияе на затрудненията на болестта, а и системата е много по-подготвена да се оправи с казуса ", споделя той.

" Няма по какъв начин да не ме тормози фактът, че умират медици на първа линия, има и близки, които страдат. Няма по какъв начин да не ме тормози фактът, че това обърква както опазването на здравето, по този начин и нашия живот ", добавя лекарят на годината.

Медикът прикани за съблюдаване на ограниченията - носене на маски и на закрито, съблюдаване на отдалеченост и отбягване на скупчвания на доста хора на едно място.

" Никой не е напълно предпазен. В избран миг всеки един от нас ще се болести. Въпросът е по кое време ще се болести и по какъв начин ще прекара болестта. От нас зависи да забавим скоростта на заразяване на популацията и да минимизираме затрудненията от самата болест ", сподели лекар Оскар.

Той подсети, че е значимо да сортираме източниците си на информация по тематиката, защото са извънредно доста подправените вести и тайните теории, свързани със основаването и разпространението на ковид.

" Дигиталните устройства са стационарни и мобилни. Най-опасни за зрението са мобилните - телефони и таблети, защото децата ги приближават прекомерно близо до очите си и това извънредно затормозява зрителната система. Натоварва се и нервната система. Дигиталната форма на образование има своите преимущества в избрани обстановки, само че би трябвало да се подхожда деликатно, защото крие огромни опасности ", споделя още медикът.

Докторът поучава родителите да се употребяват настолни компютри. На всеки 20-30 минути децата да почиват и да гледат надалече и да не се по през целия ден пред екраните.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР