В опити да се контролира теглото е важно не само

...
В опити да се контролира теглото е важно не само
Коментари Харесай

Кога да ядем, за да отслабнем

В опити да се управлява тежестта е значимо освен това, което ядем, само че и по кое време го вършим, настояват учени от Съединени американски щати. Върху метаболизма въздействат циркадните ритми и тези, чието главно хранене се пада на закуска, по-рядко натрупат килограми от тези, които хапват преди сън, даже при идентична приложимост на калории.

Всичко опира до окисляването на мазнините – денем, в интервала на висока интензивност, то протича по-бързо, а вечер по-скоро организмът запасява получените калории, в сравнение с да ги изразходва.

Можем да направляваме тежестта си, като създадем баланс сред физическото натоварване и храненето. Обикновено се обръща внимание на количеството и качеството на използваната храна, само че както са открили експертите от университета Вандербилт, има още една променлива – времето на хранене.
 Топ 5 известни мита за храните, които лекарите опровергават Топ 5 известни мита за храните, които лекарите опровергават
Експертите по храните имат разнообразни отзиви за това какъв брой постоянно би трябвало да ядете. Някои хора считат, че би трябвало да консумирате дребни порци...

И в случай че плътната закуска обезпечава сила, то такава плътна вечеря ще се трансформира в мастни ресурси, изясняват учените в публикация в изданието Open Biology.

Резултатите от разнообразни проучвания недвусмислено сочат, че питателната, наситена с белтъци закуска е един от най-хубавите метода за поддържане на здравословно тегло. Вторият по значителност фактор е отвод от висококалорийни храни преди сън. Учените предлагат да не се яде след вечеря, с цел да бъде стомахът празен сега на лягане за сън.

Да се гладува по 16-18 часа за намаляване, както е станало съвременно в последните години, въобще не е належащо, прибавят откривателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР