В опит да защити тезата си за хакерската атака срещу

...
В опит да защити тезата си за хакерската атака срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата НАП-на данните на Борисов, Цацаров и Пеевски

В опит да отбрани тезата си за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и да наклони публичното мнение в "правилната посока " Специализираната прокуратура разпрати до медиите част от доказателствата против чиновниците на "ТАД Груп ". Дори и този невиждан ход обаче наподобява ще се обърне против обвиняването. Щото наподобява нескопосно изработен. Благодарение на скоростно публикуваните материали по делото против "ТАД Груп " всеки жител се снабди с ЕГН-тата на министър-председателя Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Отделно, медиите към този момент разполагат с данните на над 2000 прокурори и следователи, което като че ли е още по-скандално. Не че могат да зародят някакви злоупотреби по отношение на тях, само че истината е, че Спецпрокуратурата показва тотална липса на техническа просветеност.

Пределно ясни са претекстовете на обвиняването за стартирането на тези доказателства. Специализираната прокуратура имаше потребност бързо да запере имиджа си, откакто към този момент втори ден е обект на откровени насмешки поради фиаското с "пръскачките ". За тези от читателите, които са били в пещера или без интернет достъп в последни дни, ще напомним:

По мотив на следствието против Кристиян Бойков, против директния му началник Георги Янков и против притежателя на компанията за киберсигурност "ТАД Груп " Иван Тодоров прокурор Евгения Станкова изнесе някои детайлности в сряда. Обвинените в втълпяване на ужас и боязън измежду популацията, и затова виновни за тероризъм, са имали "...желание, вероятно, при прекосяването на коли на президента или возещи посетители на нашето Народно заседание, вероятно да бъде задействана системата за поливане на градинките пред Народното събрание, с което да сътвори усложнение в напредването им. Такава неустойчивост води след себе си и неустойчивост на цялата политическа система ".

Няма да отделяме прекомерно доста внимание на самата прокурорска теза, макар че го заслужава. По-интересно бе, че няколко медии взеха решение да ревизират изказванията на Станкова. И какво мислите се оказа? Поливането на двете лехи пред централния вход на Народното събрание става с водоноска. От Столичната община, която дава отговор за градинката зад Народното събрание, обясниха, че няма по какъв начин да са хакнати сървъри на поддръжката, тъй като такива няма!

Като цяло обстановката към делото против чиновниците и притежателя на "ТАД Груп " стартира да става комична и това е с помощта на прокуратурата. Неприятното е, че по този метод публичното мнение върви само в посока да осмива гафовете, а фокусът въобще не е ориентиран към същината на процеса. Симптоматична наподобява лекотата, с която прокурори хвърлят в общественото пространство изказвания без доказателства, даже откровени небивалици като тезата за пръскачките.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР