В опит да спре притока на мигранти към Италия, правителството

...
В опит да спре притока на мигранти към Италия, правителството
Коментари Харесай

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка

В опит да спре притока на мигранти към Италия, държавното управление в Рим изготви кодекс за държание за неправителствените организации, провеждащи избавителни интервенции в Средиземно море, заяви формален представител, представен от Reuters.

Планът от 11 точки се чака да бъде показан идните дни на към 9 организации, които постоянно изпращат избавителни плавателни съдове в интернационалните води край крайбрежията на Либия.

Ако някоя от тези организации откаже да одобри изискванията, може да й бъде отхвърлен достъп до италиански пристанища.

Според новите правила екипажите на избавителните кораби няма да могат да се обаждат по телефона на трафикантите на хора в Либия или да ги известяват със сигнални ракети по кое време да пращат лодки с мигранти във вътрешността в морето.





Освен това организациите ще би трябвало да пускат на корабите си служители на реда, които да наблюдават за скрити измежду мигрантите каналджии. Веднъж щом качат на борда си мигранти, те няма да имат към този момент право да ги трансферират на други кораби, а ще би трябвало непосредствено да ги закарат до обещано пристанище.

Поведенческият кодекс ще включва и безапелационна възбрана тези плавателни съдове да влизат в териториалните води на Либия, в случай че няма застрашени човешки животи.

Общо над 600 000 души, най-вече от Субсахарска Африка, стигнаха до Италия през миналите четири години. Малка флотилия кораби на благотворителни организации заемат все по-важна роля в избавителните интервенции.

От началото на тази година те са закарали над една трета от всички мигранти до крайбрежията на Италия. За съпоставяне през 2014 година тези организации са обезпечили превоза на едвам един % от мигрантите.



Рим подозира, че наличието им в непосредствена непосредственост до либийските териториални води предизвиква мигрантите да рискуват живота си и да отплават по море. Над 13 000 души се удавиха от 2014 година в опит да доближат до Италия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР