В опит да се защити от вълната от критики заради

...
В опит да се защити от вълната от критики заради
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Не се изразих правилно относно намесата на Русия в изборите

В опит да се отбрани от вълната от рецензии поради обществените си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели през вчерашния ден, че се е изразил неправилно на взаимна конференция в Хелзинки, предадоха Ройтерс и АП.

Тогава той сподели, че не вижда за какво Русия би се намесвала в изборите в Съединени американски щати през 2016 година Днес обаче пред кореспонденти в Белия дом той съобщи, че е имал поради противоположното - че не вижда за какво да не е била тя.

Казах думите " би била " (`would) вместо " не би била " (`wouldn`t), сподели Тръмп пред кореспонденти в Белия дом повече от 24 часа след проявата му паралелно с Путин. " Изречението трябваше да е: " Не виждам причина, заради която не би била Русия ", добави той.

На общата конференция с съветския президент, републиканецът Тръмп бе запитан дали има вяра на заключението на разследващите организация на Съединени американски щати, че Русия се е намесила в изборите, с цел да му помогне да победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън. Тръмп отговори, че не е уверен, че това е била Москва. " Не виждам никаква причина това да е по този начин " (I don`t see any reason why it would be). След това той добави: " Президентът Путин беше изключително безапелационен и мощен в отричането си през днешния ден ", напомня думите на Тръмп Ройтерс. 

Пред репортерите в Белия дом през вчерашния ден президентът съобщи, че изцяло има вяра и поддържа разследващите служби на Съединени американски щати и приема техните изводи за съветската интервенция. После той означи, че съветските дейности не са повлияли на резултатите от вота, и се зарече, че неговата администрация ще работи интензивно, с цел да обезпечи отбраната на частичните избори за Конгрес през ноември т.г.

Тръмп дефинира срещата с Путин като фактически значима и сериозна, добавя ТАСС. Той сподели, че разговорът с Русия остава доста значим. Президентът сподели, че връзките с Русия са почнали да се усъвършенстват след съмита в Хелзинки.

Той сподели, че неговата администрация ще работи нападателно, с цел да отблъсне всевъзможни старания на други страни за интервенция в изборите през 2018 година, включително и от Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че той и Владимир Путин са обсъждали в Хелзинки въпроса за понижаване на нуклеарните оръжия по света, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп описа, че двамата са обсъждали и Северна Корея на срещата си в Хелзинки. Пред кореспонденти в Белия дом Тръмп сподели, че във връзка с Северна Корея няма потребност да се бърза и че няма краен период да се работи.

Тръмп описа, че с Путин са обсъждали  и въпроса за сигурността на Израел. Той съобщи, че е постигнал прогрес в договарянията с Путин по обстановката към редица спорове и че двамата са обсъждали спора в Близкия изток.

Президентът на Съединени американски щати сподели също, че се надява, че в някакъв миг Иран " ще ни се обади и може би ще сключим нова договорка, а може би не ".

Тези изказвания Тръмп направи преди среща с републиканците от Камарата на представителите на Конгреса, с които ще разисква вероятни бъдещи данъчни съкращения.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР