В опит да се защити от вълната от критики заради

...
В опит да се защити от вълната от критики заради
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отново: Не сте ме разбрали за Русия

В опит да се отбрани от вълната от рецензии поради обществените си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че се е изразил неправилно на взаимна конференция в Хелзинки, предадоха Ройтерс и АП.

Вчера той сподели, че не вижда за какво Русия би се намесвала в изборите в Съединени американски щати през 2016 година Днес обаче пред кореспонденти в Белия дом, той съобщи, че е имал поради противоположното – че не вижда за какво да не е била тя.

Казах думите „ би била “ (would) вместо „ не би била “ (wouldn't) ,

сподели Тръмп пред кореспонденти в Белия дом повече от 24 часа след появяването му паралелно с Путин. „ Изречението трябваше да е: „ Не виждам причина, заради която не би била Русия “, добави той.

Тръмп "под обстрел " след срещата с Путин

Голямата неточност на Тръмп при срещата му с Путин

На общата конференция с съветския президент, републиканецът Тръмп беше запитан през вчерашния ден дали има вяра на заключението на разследващите организация на Съединени американски щати, че Русия се е намесила в изборите, с цел да му помогне да победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън. Тръмп отговори, че не е уверен, че това е била Москва. „ Не виждам никаква причина това да е по този начин “ (I don't see any reason why it would be). След това той добави: „ Президентът Путин беше изключително безапелационен и мощен в отричането си през днешния ден “, напомня думите на Тръмп организация Ройтерс.

Пред репортерите в Белия дом президентът съобщи, че изцяло има вяра и поддържа разследващите служби на Съединени американски щати

и приема техните изводи за съветската интервенция. После той означи, че съветските дейности не са повлияли на резултатите от вота и се зарече, че неговата администрация ще работи интензивно, с цел да обезпечи отбраната на частичните избори за Конгрес през ноември т.г.

Тръмп дефинира срещата с Путин като фактически значима и сериозна, добавя ТАСС. Той сподели, че разговорът с Русия остава доста значим. Президентът сподели, че връзките с Русия са почнали да се усъвършенстват след срещата в Хелзинки.

Приближеният до Кремъл съветски сенатор Алексей Пушков разяснява признанието Тръмп за съществуването на съветска интервенция в изборите през 2016 година

Тръмп не за пръв път отчасти трансформира изрече си след завръщане в Съединени американски щати ,

по този начин беше и преди година, след срещата с Путин в Хановер. В политиката маневрите са неизбежни. Важно е друго: ще има ли прогрес по въпросите, разисквани по време на срещата на върха. Топката е в полето на американците “, написа Пушков в обществената мрежа „ Туитър “.

Трамп не впервые отчасти меняет риторику по возвращении в США: так было и год обратно след това встречи с Путиным в Ганновере. В политике манёвры неизбежны. Важно другое: будет ли след това саммита прогресс на обсуждавшихся направлениях? Мяч на стороне США.
— Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) July 17, 2018
Междувременно президентът на Съединени американски щати съобщи по време на среща с представители на Конгреса в Белия дом, че

глобите, наложени от Съединени американски щати, против Руската федерация ще останат в действие и към този момент не се планува тяхната анулация .

„ Да, остават. Няма да ги отменяме “, съобщи Тръмп в отговор на журналистически въпрос.

Критиките обаче не престават да се сипят над Доналд Тръмп поради срещата му с Владимир Путин, а аериканският конгресмен Елиът Енгъл даже го назова „ пудел на Путин “ в свое изявление на постоянно съвещание на Камарата на представителите. „ Целият свят следи неговите (бел. ред. на Тръмп) дейности, а стана явно, че президентът на Съединените щати се е трансформирал в един угодлив угодник на Путин. В

пудел на Путин .

Това е възмутително, долно, а и рисково и към този момент беше единомислещо наказано “, съобщи Енгъл.

Президентът Тръмп среща отрицание и от страна на американския народ. Повече от половината американци не утвърждават политиката на президента към Русия, съгласно ново социологическо изследване на организация „ Ипсос “. Повече от половината американци не утвърждават политиката на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп към Русия, съгласно ново социологическо изследване на организация „ Ипсос “.

55% от запитаните са дали отговор негативно на въпроса дали утвърждават политиката на Тръмп към Русия, а 37% поддържат своя президент. 71% от подкрепящите Тръмп са симпатизанти на Републиканската партия, а 14% са Демократи.

Срещата с Владимир Путин в Хелзинки обаче не е повлияла на неговия общ рейтинг.

Според данните от допитването, 42% от жителите на Съединени американски щати утвърждават работата на Тръмп. Изследвано е и отношението на американците по отношение на Русия. За 38% от тях Руската федерация е „ зложелател “, съвсем за толкоз тя е „ противник “, а за едвам 8% „ другар “.

Първата широкомащабна срещата на върха сред президентите на Съединени американски щати и Русия и се организира в понеделник във финландската столица Хелзинки. Преди това Путин и Тръмп се срещнаха два пъти, през юли и ноември, 2017 година, в границите на разнообразни интернационалните прояви. И двамата държавни водачи окачествиха изхода от срещата в Хелзинки като „ сериозна крачка напред “.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР